Siviilipalvelus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Siviilipalvelus

Re: Siviilipalvelus

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 09 Elo 2019, 09:39

Hei Hotchilli!

Siviilipalveluspaikka on velvollinen maksamaan asumiskustannukset tai osoittamaan ilmaisen asunnon. Palveluspaikka voi ohjata sinut asumaan omassa vakituisessa asunnossasi. Sinun tulee selvittää heidän kanssaan palvelusajan asuminen.

Mikäli palveluspaikka osoittaa muun ilmaisen asunnon kuin oma asunto, voit hakea Kelasta asumisavustusta vakituiseen asuntoon. Asumisavustusta voidaan myöntää palvelusta suorittavalle, jos hän on asunut asunnossa viimeistään 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista. Mikäli asunto on hankittu tämän jälkeen, asunnon hankkimiseen tulee olla perusteltu syy.

Asumismenot korvataan asumisavustuksena pääsääntöisesti todellisen suuruisina. Tilanne tutkitaan kuitenkin aina hakemuksen perusteella. Jos asumismenot ovat kohtuuttoman suuret, niin korvataan ne enintään paikkakunnan käyvän vuokratason mukaisina. Asunnon koolla ei ole tässä tilanteessa merkitystä, ainoastaan asumismenoilla.

Ystävällisesti
Marika | Kela asevelvollisen tuet

Siviilipalvelus

Kirjoittaja Hotchili » 08 Elo 2019, 13:32

Hei, olen menossa tammikuussa (2020) siviilipalvelukseen. Minulle sanottiin että voin vuokrata yksiön, joka maksaa alle 540€. Löysin kaksion joka maksaa 530€ niin saanko kuitenkin avustusta, koska se on kaksio?

Ylös