Sotilasavustus asevelvolliselle

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Sotilasavustus asevelvolliselle

Re: Sotilasavustus asevelvolliselle

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 29 Kesä 2020, 15:11

Hei m8raa_!

Tätä kautta emme pysty selvittämään tarkemmin hakemuksen tilannetta. Neuvoisin ottamaan yhteyttä Kelan asiakaspalveluun, jossa tilannettanne on mahdollista selvittää paremmin.

www.kela.fi/soita-kelaan

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela asevelvollisen tuet

Re: Sotilasavustus asevelvolliselle

Kirjoittaja m8raa_ » 29 Kesä 2020, 11:18

Hei!

Olemme muuttaneet jo Ouluun ja asumme yhdessä. Olemme ilmoittaneet ajoissa siitä digi- ja väestöjärjestelmään, että muutimme 26.6 yhteen. Mikä voi olla ongelmana? Miksi sotilasavustuksen päätös kestää?

Re: Sotilasavustus asevelvolliselle

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 29 Kesä 2020, 11:00

Hei m8raa_!

Hakemuksen käsittely kuulostaisi odottavan sitä, että asutte virallisesti samassa osoitteessa. Kela saa osoitetiedot suoraan Digi- ja väestötietovirastolta.

Jos vaihdatte asuntoa, teidän tulee ilmoittaa muutoksesta Kelaan. Koska alkuperäinen hakemus on vielä käsiteltävänä, voit ilmoittaa muutoksesta asiointipalvelun kautta esimerkiksi viestillä.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela asevelvollisen tuet

Re: Sotilasavustus asevelvolliselle

Kirjoittaja m8raa_ » 29 Kesä 2020, 10:53

Hei!

Muutimme Ouluun, mutta asunto ei vastannu odotuksiamme. Joudumme muuttamaan uudelleen. Voinko tehdä sotilasavustus hakemuksen uuteen asuntoon, vaikka olen sellaisen tehnyt jo ensimmäiseen asuntoon Oulussa? Saanko sotilasavustusta varuspalvelusta suorittavan puolisona, vaikka olemme asuneet elokuu 2019-maaliskuu 2020 yhdessä, mutta asuneet erossa 3 kuukautta ja nyt olemme muuttamassa taas yhteen? Meillä on yhteinen lapsi, joka on syntynyt marraskuussa 2019. Varumiespalvelus alkaa viikon päästä ja olen tehnyt ensimmäisen hakemuksen 4 viikkoa sitten mutta silti vieläkin sotilasavustuksen kohdalla lukee ”odottaa väestötietojärjestelmän tietoja”. Milloinkohan päätös tulee, kun sitä ei ole vieläkään tullut?

Terveisin Mira

Re: Sotilasavustus asevelvolliselle

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 04 Touko 2020, 10:42

Hei m8raa_!

Voitte hakea sotilasavustusta vaikka muutatte toiseen asuntoon ennen asepalveluksen alkamista. Tässä tilanteessa puolisosi hakee tuen koska teillä on yhteinen lapsi. Hakemuksen voi tehdä kuukautta ennen palveluksen alkamista. Takautuvaa hakuaikaa ei ole vaan tuki voidaan myöntää aikaisintaan hakemuskuukauden alusta alkaen.

Sotilasavustusta ei tarvitse maksaa takaisin, ellei kyse ole virheellisesti tai jostain syystä liikaa maksetusta tuesta.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela asevelvollisen tuet

Sotilasavustus asevelvolliselle

Kirjoittaja m8raa_ » 01 Touko 2020, 23:17

Hei!

Voiko asumiseen saada tukea asuntoon johon muuttaa juuri ennen palveluksen alkamista avopuolison ja yhteisen lapsen kanssa? Jos on ennen palveluksen alkamista asunut yhdessä vuoden mutta joutuu palveluspaikan takia muuttamaan lähemmäksi. Joutuuko maksetun asumisavustuksen maksamaan takaisin palveluksen jälkeen? Milloin asumisavustusta kannattaa hakea ennen intin alkamista?

Ylös