Sotilasavustus reserviläiselle

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Sotilasavustus reserviläiselle

Re: Sotilasavustus reserviläiselle

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 18 Huhti 2019, 10:50

Hei JRes!

Myös reservin kertausharjoituksessa tai täydennyspalveluksessa olevalla tai hänen omaisellaan on oikeus sotilasavustukseen. Sotilasavustukseen oikeutetulla omaisella sotilasavustuslaissa tarkoitetaan mm. asevelvollisen aviopuolisoa.

Reservin kertausharjoituksessa ja täydennyspalveluksessa olevalle tai hänen omaiselleen sotilasavustus myönnetään koko palvelusajalta jälkikäteen kertasuorituksena.

Sotilasavustuksen maksettava kuukausimäärä saadaan siten, että lasketaan yhteen korvattavat kuukausimenot. Tästä menojen yhteismäärästä vähennetään asevelvollisen ja avustukseen oikeutettujen omaisten käytettävissä olevat tosiasialliset kuukausitulot nettomääräisinä.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela asevelvollisen tuet

Sotilasavustus reserviläiselle

Kirjoittaja JRes » 16 Huhti 2019, 14:41

Tervehdys,

Minut on määrätty n. 40 vrk kertausharjoituksiin (reservin täydennyskurssi). Työnantajani ei maksa harjoitusajalta palkkaa eli saan reserviläispalkan. Tämä aiheuttaa merkittävän ansionmenetyksen. Onko aviopuolisoni oikeutettu sotilasavustukseen esim. niiltä viikoilta, jolloin olen noissa kertausharjoituksissa (ne järjestettäneen 1 tai 2 vk jaksoissa)? Vai lasketaanko avustuksen mahdollisuus esim. kuukausi kerrallaan? Mikä on tällöin tuloraja avustuksen saamiselle, tai vähentävätkö saamani tulot avustusta yksi yhteen?

Ylös