Kahden lapsen matkakorvaukset

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kahden lapsen matkakorvaukset

Re: Kahden lapsen matkakorvaukset

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 19 Huhti 2021, 13:56

Hei!

Yhdensuuntaisen matkan omavastuu on 25 euroa. Oman auton käytöstä korvaus on 0,20 e/km omavastuun ( 25 e) ylittävältä osalta. Kyseisessä tilanteessa omavastuuosuus peritään oman auton käytön osalta ja tässä tilanteessa molemmilta, koska kulkevat eri hoitopaikkaan. Molemmille ei kuitenkaan voi hakea tuota matkan yhteistä osuutta.

Matkat kerryttävät toki vuosiomavastuuta eli matkakattoa mikä on tänä vuonna 300e, vaikkei matkakorvausta jäisikään maksettavaksi. Voit lukea lisää: www.kela.fi/matkakorvaus-omavastu.

Palstalla emme pysty antamaan ennakkopäätöstä ja oikeus matkakorvaukseen tutkitaan hakemuksessa annetun oman selvityksen perusteella.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet

Kahden lapsen matkakorvaukset

Kirjoittaja Vieras » 15 Huhti 2021, 18:20

Minulla on kahdella lapsella terveydenhuollonkäynti samana päivänä puolen tunnin välein eri toimipaikoissa. Samalla ajolla luonnollisesti mennään. Toimipaikkojen väli noin kaksi kilometriä ja kodista lähimpään toimipaikkaan on 15 kilometriä. Julkista liikennettä ei ole.
Miten haen matkakorvauksen? Haenko molemmille omat korvaukset kodista omaan hoitopaikkaan vai vai haenko yhden matkakorvauksen. Jos haen vain yhden mitä kirjoitain hakemukseen? Lyhyemmän matkan tarvitsevan lapsi hyötyy omavastuun kerääntymisestä.

Ylös