Nuorten psykoterapiaan liittyvät vanhempien ohjauskäynnit

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Nuorten psykoterapiaan liittyvät vanhempien ohjauskäynnit

Re: Nuorten psykoterapiaan liittyvät vanhempien ohjauskäynni

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 20 Touko 2019, 14:46

Hei!

Kuntoutuspsykoterapiana myönnettävään psykoterapiaan voi saada ohjauskäyntejä enintään 20 kertaa vuodessa silloin kun on kyse nuorten psykoterapiasta. Nuorten psykoterapialla tarkoitetaan 16–25-vuotiaille myönnettävää kuntoutuspsykoterapiaa.

Omaisen ohjauskäyntejä voidaan myöntää myös silloin, kun on kyse vaativasta lääkinnällisestä kuntoutuksesta. Ohjauskäyntien myöntäminen edellyttää, että niitä on suositeltu kuntoutussuunnitelmassa. Vaativassa lääkinnällisessä kuntoutuksessa ohjauskäyntien myöntämisessä ei ole ikärajaa. Ohjauskäyntejä myönnetään yleensä enintään 10 kertaa vuodessa. Ohjauskäyntejä voi kuitenkin olla enintään 20 kertaa erityisen yksilöllisen tarpeen perusteella tai jos kyse on alle 26-vuotiaalle myönnetystä psykoterapiasta. Jos psykoterapia on myönnetty perheterapiana, ei erillisiä ohjauskäyntejä toteuteta.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet

Re: Nuorten psykoterapiaan liittyvät vanhempien ohjauskäynni

Kirjoittaja Vieras » 20 Touko 2019, 13:00

Minkä ikäsille nuorille voi hakea psykoterapian yhteydessä vanhempien ohjauskäyntejä? Esim. voiko 18-vuotiaan kotona asuvan nuoren vanhemmalle hakea ohjauskäyntejä?

Re: Nuorten psykoterapiaan liittyvät vanhempien ohjauskäynni

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 09 Helmi 2017, 09:53

Hei Vieras!

Hoitava lääkäri suosittaa lapsen kuntoutussuunnitelman yhteydessä myös vanhempien ohjauskäyntejä eli ne käsitellään lapsen hakemuksen yhteydessä. Terapeutti on pääsääntöisesti aina sama terapeutti kuin lapsellakin, koska silloin hän on parhaiten ajan tasalla kokonaistilanteesta.

Jos lääkäri ei ole näitä ohjauskäyntejä suosittanut, hän voi näin katsoessaan täydentää lapsen kuntoutusuunnitelmaa. Voitte pyytää lääkäriä toimittamaan tämän täydennyksen vaikka suoraan meille Kelaan ja tutkitaan sen perusteella oikeus ohjauskäynteihin.

Torstaiterveisin,

Minna | Kela sairausetuudet

Nuorten psykoterapiaan liittyvät vanhempien ohjauskäynnit

Kirjoittaja Vieras » 08 Helmi 2017, 22:59

Mistä ja miten voi hakea nuoren psykoterapiaan liittyviä vanhempien terapiatukia ?niistä kyllä mainitaan, mutta miten ne toteutuvat ? Pitääkö olla sama terapeutti vai saako olla joku muukin ? Vai mitä sillä tarkoitetaan ?

Ylös