Re: Lukiolaisen asumistuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Re: Lukiolaisen asumistuki

Re: Lukiolaisen asumistuki

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 17 Touko 2019, 11:02

Hei TJ2019!

Jos tytär on sairauslomalla, voisi hän olla oikeutettu sairauspäivärahaan. Tästä lisätietoja http://www.kela.fi/sairauspaivaraha_opiskelijalle.

Kela tukee ammatillisena kuntoutuksena yleensä toisen asteen tai korkea-asteen perus-, jatko ja uudelleenkoulutusta. Voisi myös selvittää onko oikeutta ammatilliseen kuntoutukseen koulutuksen ajalta, johon voi hakea kuntoutusrahaa. Lisätietoa löydät http://www.kela.fi/koulutus-kuntoutuksena ja http://www.kela.fi/kuntoutusraha. Suosittelen keskustelamaan lääkärin kanssa ammatillisen kuntoutuksen hakemisesta, jonka käsittelyyn tarvitaan lääkärin suositus.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet

Re: Lukiolaisen asumistuki

Kirjoittaja TJ2019 » 15 Touko 2019, 09:27

Hei,
En löytänyt tästä kohtaa uusi aihe... joten kirjoitan viestini tähän. Toivottavasti joku asiantuntija löytää sen ja vastaa. Tuossa nettisuvuilla voisi olla erillinen painike jossa lukee "uusi aihe" koska ohjeet ovat tulkinnanvaraiset.

Kysymykseni koskee tytärtäni 19V, jolla todettiin vaikea masennus peruskoulun päätyttyä johtuen koulukiusaamisesta. Hän on käynyt psykoterapiassa säännöllisesti joka jatkuu edelleen. Hän on nyt aloittanut nettilukion, ja haluasi muuttaa yksin asumaan. Hän ei pysty tekemään töitä ja siitä hänellä on psykiatrin lausunto.
Mitä tukia hän voi saada yksin asuessaan? Asuntotukea ? Muuta tukea?
Siirretty opintotukipalstalta, jossa vastattu opintotuen ja asumistuen osalta

Ylös