Varaton äiti

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Varaton äiti

Re: Varaton äiti

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 01 Maalis 2019, 10:28

Hei Piippu!

Huomasitko että toimeentulotuki palastalla oli sinulle vastattu asiasta. Löydät vastauksen täältä ja voit esittää lisäkysymyksiä toimeentulotukeen liittyen kyseisellä palstalla.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela eläke-etuudet

Re: Varaton äiti

Kirjoittaja Piippu » 28 Helmi 2019, 16:35

Hei, olen kysynyt kunnasta ja ohjeistettiin hakemaan Kelasta. Kertoisitko, mitä Kelan kaavaketta käytän, mitä liitteitä vaaditaan ja mihin kaavake palautetaan?

Re: Varaton äiti

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 28 Helmi 2019, 10:03

Hei Piippu!

Siirsin kysymyksesi toimeentulotuen keskustelupalstalle, Kysy toimeentulotuesta > Mihin menoihin toimeentulotukea voi saada? Pääset kysymykseen suoraan tästä.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela eläke-etuudet

Re: Varaton äiti

Kirjoittaja Vieras » 27 Helmi 2019, 18:21

Varattoman vainajan hautaamiseen saat parhaiten ohjeet ottamalla yhteyttä vainajan kotikunnan sosiaalitoimistoon. Sieltä saat tiedon, mitä kustannuksia huomioidaan ja kuinka paljon. Monella kunnalla on sopimus jonkin toimiston kanssa.

Yleensä kunta vaatii, että vainajalle haetaan ensin perustoimeentulotuen päätös kelasta. Sen jälkeen voi hakea täydentävää toimeentulotukea kunnasta. Joissakin kunnissa vaaditaan ensin perunkirjoitus.

Vainajan hautaamisessa on tärkeää muistaa, ettei ota laskuja omalla nimellään.

Varaton äiti

Kirjoittaja Piippu » 27 Helmi 2019, 17:43

Hei,

Läheiseni kuoli varattomana ja aiomme hakea tukea hautajaisiin. Mistä tukea kuuluu ensin hakea? Miten? (Asiointi aavistuksen hankalaa,koska henkilö,jolle haetaan,on kuollut),mikä lomake? Entä mitä liitteitä pitää hakemuksessa olla?
Missään ei ole kunnon ohjeita tällaiseen tilanteeseen ainakaan helposti saatavilla ja tämä asia stressaa muutenkin. Tätä menoa on jo jäät sulaneet ennen,kuin vainaja saadaan haudan lepoon.

Ylös