Osittainen eläke ja sairaus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Osittainen eläke ja sairaus

Re: Osittainen eläke ja sairaus

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 06 Touko 2019, 14:39

Hei, Helaja!

Vuosiloma-ajan palkka ei vaikuta sairauspäivärahan maksuun.

Ystävällisesti
Susanna | Kela eläke-etuudet

Re: Osittainen eläke ja sairaus

Kirjoittaja Helaja » 06 Touko 2019, 10:53

Hei.
Olen sairaslomalla ollut lokakuusta 2018 alkaen ja myös edelleen tuonne syyskuulle asti ,kela myöntänyt 300 päivän sairasloman päivärahan,saan työnantajalta lomarahat viimevuodelta tämän aikana , vaikuttaako se tuohon päivärahan saantiin...olen myös osasairaseläkkeellä ollut vuodesta 2009 josta saan Varmalta eläkettä

Re: Osittainen eläke ja sairaus

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 06 Touko 2019, 10:08

Hei Helmi61!

Sairausvakuutuslaissa ei ole säännöstä sairauspäivärahan ja osittaisen varhennetun vanhuuseläkkeen suhteesta. Sen vuoksi osittainen varhennettu vanhuuseläke ei ole sairauspäivärahan saamisen estävä etuus eikä sitä vähennetä sairauspäivärahasta. Voit siis hakea sairauspäivärahaa, jos sairastut töissä ollessasi. Jos työkyvyttömyys pitkittyy, voit hakea työkyvyttömyyseläkettä.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela eläke-etuudet

Re: Osittainen eläke ja sairaus

Kirjoittaja Vieras » 04 Touko 2019, 13:07

Kelan sivuilla sanotaan,että varhennettua vanhuuseläkettä saavalla ei yleensä oikeutettu sairauspäivärahaan.Asiakas on kuitenkin oikeutettu sairauspäivärahaan, jos hän on alle 68-vuotias ja tehnyt eläkkeellä olleessaan työtä välittömästi ennen työkyvyttömyyden alkamista. Tällöin päiväraha määräytyy eläkkeellä oloajan työtulojen perusteella.

Täysi työkyvyttömyyseläke Kelasta tai työeläkelaitoksesta:

- Ei ole oikeutta sairauspäivärahaan.
- Asiakas on kuitenkin oikeutettu sairauspäivärahaan, jos hän on alle 68-vuotias ja tehnyt työtä eläkkeellä ollessaan välittömästi ennen työkyvyttömyyden alkamista tai jos kansaneläke on myönnetty sokeuden tai liikuntakyvyttömyyden perusteella.Tällöin päiväraha määräytyy eläkkeellä oloajan työtulojen perusteella.

Osittainen eläke ja sairaus

Kirjoittaja Helmi61 » 04 Touko 2019, 12:01

Hei!
Olen 61-vuotias, töissä oleva henkilö. Jos otan 50 %:n varhennetun eläkkeen ja sairastun töissä, niin voinko yhtäaikaa saada varhennettua eläkettä ja sairauspäivärahaa. Lisäksi jos sairaus johtaa työkyvyttömyyteen, niin työkyvyttömyyseläkettä

Ylös