Terapeutin säilyminen vaativassa lääkinnällisessä kuntoutuksessa

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Terapeutin säilyminen vaativassa lääkinnällisessä kuntoutuksessa

Re: Terapeutin säilyminen vaativassa lääkinnällisessä kuntoutuksessa

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 20 Helmi 2020, 10:51

Hei urskri!

Vaativassa lääkinnällisessä kuntoutuksessa asiakkaan tulee valita palveluntuottaja Kelan hyväksymistä sopimuspalveluntuottajista. Jos haluat jatkaa terapiaa entisellä (ei sopimuksen saaneella) terapeutilla, sinun tulee tehdä asiasta kirjallinen suoranhankintapyyntö. Suorahankintapyyntöön tulee perustella, miksi kuntoutuspalveluntuottajan vaihtaminen olisi kohtuutonta ja epätarkoituksenmukaista. Voit halutessasi pyytää perustelut myös hoitavalta taholta ja terapiaa toteuttavalta terapeutilta ja liittää ne mukaan pyyntöösi.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela eläke-etuudet

Terapeutin säilyminen vaativassa lääkinnällisessä kuntoutuksessa

Kirjoittaja urskri » 13 Helmi 2020, 14:34

Hei.

Mitä kautta haen "poikkeuslupaa" saada jatkaa samalla psykoterapeutilla seuraavalla kuntoutusjaksolla, vaikka hän ei enää ole vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottajien listalla? Pitäisikö asiasta olla maininta lääkärinlausunnossa?

Millä perusteilla tällainen poikkeuslupa voidaan myöntää? Kohtuuton lisäkuorma olisi vaihtaa terapeuttia 3 vuoden ansiokkaan yhteistyön ja työskentelyn jälkeen.

Palveluasiantuntija ei osannut vastata eikä luvattua soittoa kuntoutuksen asiantuntijalta ole 1,5 viikkoon kuulunut. Puhelinpalveluun ei mahdu edes jonoon. Olisi kiire saada hakemus täydennettyä palveluntuottajan osalta.

PS. Onko antaa vinkkiä, kuinka pääsisin asioimaan sellaisen ihmisen kanssa, joka tietää vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asioista oikeasti eikä vain yleisellä tasolla?

Ylös