Työtulot työkyvyttömyyseläkkeellä

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Työtulot työkyvyttömyyseläkkeellä

Re: Työtulot työkyvyttömyyseläkkeellä

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 26 Kesä 2020, 10:14

Hei asiakas 1960!

Asia on kuten edellinen on kirjoittanut, eli jos työansiot ovat ylittyneet koronaepidemian aikana enintään 3 kuukautena, ei tällä ole vaikutusta eläkkeen maksun jatkumiseen eikä asiasta tarvitse tehdä erillistä. Kela saa palkkatiedot suoraan tulorekisteristä. Ohje on ollut voimassa 31.5.2020 asti.

www.kela.fi/tyokyvyttomyyselake-ja-kunt ... elakkeella

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela eläke-etuudet

Re: Työtulot työkyvyttömyyseläkkeellä

Kirjoittaja asiakas 1960 » 25 Kesä 2020, 19:18

Tässä kopio Kelan sivuilta.
Koronaepidemian vuoksi työkyvyttömyyseläkkeellä olevia hoitoalan työntekijöitä voidaan kutsua työhön. Myös muita työkyvyttömyyseläkkeellä olevia voidaan kutsua työhön poikkeuksellisen tilanteen vuoksi. Edellä kuvatuissa tilanteissa tehdystä työstä (lisä-, yli- ja hätätyö) saadut ansiot eivät vaikuta työkyvyttömyyseläkkeen tai kuntoutustuen maksun jatkumiseen. Ansioraja 834,52 e/kk voi ylittyä enintään kolmelta kalenterikuukaudelta ennen kuin eläkkeesi jätetään lepäämään. Tähä ohje on voimassa 31.5. asti.

Re: Työtulot työkyvyttömyyseläkkeellä

Kirjoittaja asiakas 1960 » 25 Kesä 2020, 18:15

Koronasta johtuvan poikkeustilanteen vuoksi vanhusten kotihoidon puolella oli huutava pula työntekijöistä maalis-huhtikuulla jolloin oli myös työtunteja eniten. Millainen selvitys tarvitaan jos kaksi kuukautta tehnyt tuon tulorajan yli muutamia kymppejä. Kelan sivuilla on maininta että tilanteen vuoksi tulleita ylityölisiä ei lasketa 30.5. asti.

Re: Työtulot työkyvyttömyyseläkkeellä

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 25 Kesä 2020, 10:16

Hei asiakas 1960!

Jos aloitat palkallisen työnteon, ilmoita siitä Kelaan ja työeläkelaitokseesi.

Kelan työkyvyttömyyseläkkeen saaja voi ansaita enintään 834,52 euroa kuukaudessa bruttona (v. 2020) ilman työansion vaikutusta Kelan eläkkeen maksuun.

Jos jonain kuukautena ansaintaraja ylittyy niin tästä pitää Kelalle ilmoittaa.

Ystävällisin terveisin
Satu | Kela eläke-etuudet

Työtulot työkyvyttömyyseläkkeellä

Kirjoittaja asiakas 1960 » 24 Kesä 2020, 18:03

Olen työkyvyttömyyseläkkeellä jonka maksajana on pääosiltaan työeläkeyhtiö. Reilun 100,00/kk maksaa Kela kansaneläkkeenä. Työeläkeyhtiön päätöksestä löytyy tuloraja jonka voi ansaita eläkkeen rinnalla mutta onko tuo tuloraja sama kansaneläkkeen saamisen osalta. Tulot ovat epäsäännöllisiä ja ajoittuvat kausiin jolloin oma vointi mahdollistaa tekemisen. Juuri se tekeekin asian monimutkaiseksi eli toisena kuukautena ei työtuloja ole, toisena on. Eli lasketaanko työtulot vuosituloina jotka jaetaan kahdellatoista kuukaudella.

Ylös