Skatteprocent

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är AV

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Skatteprocent

Re: Skatteprocent

av FPA | barnfamiljer » 27 jul 2017, 13:22

Hej Johannaaf!

Tack för din fråga.

Det är alldeles riktigt att skatteprocenten kan ändras. Till det behövs ett ändringsskattekort för sociala förmåner.

Skatteverket sänder automatiskt ett skattekort till FPA gällande din förskottsinnehållningsprocent för löneinkomster. Föräldradagpenningen är inte lön/arbetsinkomst utan en social förmån och ifall inget ändringsskattekort inlämnats måste en förskottsinnehållning på minst 25 % göras. Texten i det beslut du fått gäller detta.

Du kan kontakta skatteförvaltningen och be att de sänder ett ändringsskattekort gällande din föräldradagpenning till FPA. För att kunna beräkna din förskottsinnehållningsprocent behöver skattebyrån då uppgift om hur mycket du kommer att få i dagpenning, samt hur mycket du eventuellt fått utbetalt dagpenning eller andra beskattningsbara förmåner från FPA tidigare under året och hur mycket du betalat skatt på dessa. Skattebyrån sänder det nya ändringsskattekortet direkt till FPA.

Om du vill ändra din förskottsinnehållningsprocent råder jag dig att först kontakta FPA:s telefonservice, nr 020 692 226. Vi kan ge dig uppgifterna om redan utbetalda förmåner samt kommande betalningar, d.v.s. de uppgifter du skall meddela till skatteverket för att kunna få det nya ändringsskattekortet.

Hälsningar

Elisabeth | FPA barnfamiljer

Skatteprocent

av Johannaaf » 27 jul 2017, 11:06

Hej, funderar om man får ändra skatteprocenten på dagpenningen? I pappret man fick hem stod det att det dock tas minst 25 % men jag har förstått från andra att man får ändra till lägre? stämmer det?

Upp