Hemvård o arbetslös

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.

BBCode är AV
Smilies är AV

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Hemvård o arbetslös

Re: Hemvård o arbetslös

av FPA | barnfamiljer » 12 sep 2019, 10:32

Hej Pelle358!

Tack för din fråga.

Hemvårdsstöd kan betalas för ert yngre barn efter föräldraledighetens slut även om äldre barnet har kommunal dagvårdsplats.

En eventuell vårdledighet kommer du överens om med din arbetsgivare. Hemvårdsstödet är inte bundet till vårdledighet. Villkoret för att få hemvårdsstöd är bara att du har ett barn som är under 3 år och som inte har en kommunal dagvårdsplats.

Ifall du inte har något arbete, kan du anmäla dig till TE-byrån som arbetslös arbetssökande och ansöka om arbetslöshetsförmån. Förutsättningen för att kunna få arbetslöshetsersättning är att du söker heltidsarbete.

Ifall du samtidigt får både hemvårdsstöd och arbetslöshetsförmån, dras beloppet av hemvårdsstödets vårdpenning och vårdtillägg av från arbetslöshetsförmånen. Ett eventuellt kommuntillägg avdras inte från arbetslöshetsförmånen.

Vänliga hälsningar

Elisabeth | FPA barnfamiljer

Hemvård o arbetslös

av Pelle358 » 11 sep 2019, 19:49

Hej! Vi har 2 barn under 3år flickan är 9 mån pojken 2år han har kommunal dagvård! Kan man få hemvård stöd för ena barnet hemma och andra är på kommunal dagvård? Eller måste båda barnen vara hemma? En annan fråga: vilka förmåner är de vi kan söka nu när föräldraledighet en tar slut? Är det arbetslös och hemvård stöd samtidigt eller är det vårdledighet men ena barnet vill vi ha i kommunal dagvård det är till nyår som saken gäller för då har båda kommunal dagvårds plats!

Mvh Pelle358

Upp