Studiestöd och lån betala tillbaka

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är AV

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Studiestöd och lån betala tillbaka

Re: Studiestöd och lån betala tillbaka

av FPA | studiestöd » 18 apr 2018, 10:37

Hej juli23!

Tack för din fråga.

För att minska antalet stödmånader som beaktas vid kontroll av studieframgången, kan du annullera stöd eller betala tillbaka stöd som redan betalats ut.

Återbetalning av studiestöd gör du enklast via e-tjänsten (Ansökningar och ändringsmeddelanden >> Studiestöd >> Jag återbetalar eller annullerar studiestöd >> Frivillig återbetalning av studiestöd), alternativt kan du fylla i pappersblanketten OT 16r och lämna in till FPA.

Observera att när du vill minska antalet stödmånader som beaktas vid studieframgången måste stöd för höstterminen betalas tillbaka före utgången av maj månad följande år och stöd för vårterminen före utgången av augusti månad samma år.

Du kan läsa mera om annullering och frivillig återbetalning av studiestöd här: www.fpa.fi/studiestod-annullera-och-betala-tillbaka-studiestod

Du kan få studiestöd för kommande läsår om du då har tillräcklig studieframgång. Villkoren för återbetalning av studielån kommer du överens om med din bank.

Jag önskar dig en trevlig fortsättning på våren.

Hälsningar

Elisabeth | FPA studiestöd

Studiestöd och lån betala tillbaka

av juli23 » 17 apr 2018, 13:07

Hej, jag har inte fått tillräckligt med studiepoäng år, hur skall jag göra för att betala tillbaka allting? Jag har fått både studiestödet och studielånet. Hur blir det med nästa års studier, eftersom jag har ännu 2 år kvar av mina studier...

Upp