Bostadsbidragsanvändning

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.

BBCode är AV
Smilies är AV

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Bostadsbidragsanvändning

Re: Bostadsbidragsanvändning

av FPA | pensionsförmåner » 02 nov 2017, 16:20

Hej stigp1!

Jag förstår att du är fundersam över din svärmors situation. FPA kan inte ta ställning till hur serviceavgiften bestäms och vilka förmåner som används som beräkningsgrund.
Du skulle nog kunna kontrollera med din svärmors vårdhem hur hennes serviceavgift är räknad, och på basen av vilka inkomster.

Jag önskar dig en trevlig kommande vinter!

Hälsningar
Tanja FPA | pensionsförmåner

Bostadsbidragsanvändning

av stigp1 » 02 nov 2017, 13:27

Svärmor beviljades bostadsbidrag från 1.10 2017. Hon bor på ett kommunalt vårdhem i ********. Hon hade så låga inkomster då man där räknade ihop hennes pensioner och vårdbidrag att hennes så kallade serviceavgift enligt deras uträkningssätt fastställdes till noll (0). Man uppmanade dock henne att söka bostadsbidrag, vilket FPA beviljade, 316,74 euro. Men nu när de fick besked att hon fått bostadsbidrag fastställdes hennes serviceavgift till 294,70 euro, dvs. nästan hela bostadsbidraget går åt till detta. Är det faktiskt möjligt enligt lagen att utnyttja bostadsbidraget på detta sätt? Tvivlar att så är fallet men önskar ett klart besked i denna fråga.- Inlägget redigerat. / FPA | pensionsförmåner -

Upp