Mitä tarkoittaa ylijäämän vyörytys?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Mitä tarkoittaa ylijäämän vyörytys?

Re: Mitä tarkoittaa ylijäämän vyörytys?

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 04 Loka 2019, 13:39

Hei Asiointinimimerkki!

Ylijäämää voi syntyä tilanteessa, jossa saat päätöksen jostain toisesta etuudesta vasta perustoimeentulotuen päätöksen antamisen jälkeen. Kelan käsittelijä näkee tilanteesi ja laittaa tarvittaessa sinulle viestin tai kirjeen, johon vastaamalla voit kertoa oman mielipiteesi vyöryttämisestä.

Ystävällisin terveisin
Marika | Kela toimeentulotuki

Re: Mitä tarkoittaa ylijäämän vyörytys?

Kirjoittaja suxxex » 03 Loka 2019, 17:35

hamaan tappiin ei saa vyöryttää, kohtuullista taisi olla oikeusasiamiehen mukaan 2 kk vyörytys

Re: Mitä tarkoittaa ylijäämän vyörytys?

Kirjoittaja Essex » 03 Loka 2019, 08:20

Jos sulle maksetaan takautuvaa kuntoutustukea jolta ajalta olet saanut toimeentulotukea se kuntoutustuki peritään siihen toimeentulotukeen.
Vyöryttäminen taasen jos sulla on vaikka syyskuussa ollut 200e ylijäämää...se siirtyy lokakuun laskelmalle "tulona" eli plussana. Jos lokakuussa ei menot ylitä kaikkia tuloja se ylijäämä vyöryy marraskuulle sen suuruisena kuin ylijäämä on. Eli se rullaa siellä mukana plus merkkisenä rahana niin kauan kun tosiasiallisesti tulosi on vähemmän kuin menosi.
Vyöryttämiseen on mahdollista pyytää myös kohtuullistamista joka voi pienentää sitä. Ja sekin arvioidaan tapauskohtaisesti

Mitä tarkoittaa ylijäämän vyörytys?

Kirjoittaja Asiointinimimerkki » 02 Loka 2019, 13:06

Hei.
Toimeentulotuen päätöksessä oli maininta siitä, että jos saa jonkin toisen etuuden osalta takautuvan päätöksen (on ollut kuntoustustukihakemus käsittelyssä), jota ei ole huomioitu, niin päätöstä voidaan tarkistaa. Ja jos tarkistuksen laskelmassa syntyy ylijäämää, se voidaan siirtää seuraavan kuukauden laskelmaan tuloksi. Ja voin kertoa mielipiteeni ylijäämän vyöryttämisestä. Koskeeko tämä "ylijäämä" siis juuri tilannetta, jossa kuntoutustukihakemus menisi läpi? Näkeekö Kelan eri käsittelijät minun tilanteeni, vai pitääkö minun itse ilmoittaa kuntoutustukihakemuksen mahdollisesta hyväksynnästä/hylystä? Luulin, että tiedoissani lukee nuo annetut päätökset ja ne otetaan automaattisesti huomioon tukihakemuksessa.

Ylös