Peritty asunto, remontti ja myynti

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Peritty asunto, remontti ja myynti

Re: Peritty asunto, remontti ja myynti

Kirjoittaja Jonder » 07 Marras 2019, 14:28

Perusta OY ja myy asunto sinne eurolla, koska on vain kulu. Oyn arvoksi euro. Sen jälkeen voit rauhassa omistaa talon ja hakea tukia. Kukaan ei pakota myymään. Hallintarekisteri on sitä varten, että kukaan ei tiedä edes että sinulla on firma. Ja vaikka firma menisi nurin talon kulujen vuoksi, ne eivät kaadu sinulle. Lisäksi saat remontteihin tukia ja kaikki muut kulut verovähennyksiin kun vuokraat sen. Voit vuokrata itsellesikin ja hakea asumistukia, mutta et saa omistaa kuin 49%. Tosin kukapa ne hallintarekisterin saloista voi selvittää.

Re: Peritty asunto, remontti ja myynti

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 09 Loka 2019, 14:16

Hei ht33!

Koska toimeentulotuki on viimesijainen taloudellisen turvan muoto, asiakkaalta voidaan edellyttää kiinteän omaisuuden realisoimista elantonsa turvaamiseksi. Kiinteä omaisuus on käytännössä irtainta omaisuutta hitaammin realisoitavissa, minkä vuoksi omaisuuden realisoinnille on perusteltua antaa pidempi määräaika. Käsittelijä tutkii hakemuksessa antamiesi selvitysten perusteella, kuinka paljon aikaa hinta- ja myyntiarvion hankkimiselle annetaan. Sen jälkeen annetaan enintään 6 kuukautta järjestelyaikaa omaisuuden myymiseksi.

Myönnetyt toimeentulotuet voidaan periä takaisin myymisestä saatavista tuloista.

Ystävällisesti
Maarit | Kela toimeentulotuki

Re: Peritty asunto, remontti ja myynti

Kirjoittaja Vieras » 09 Loka 2019, 12:39

Voiko joku oikeesti kuvitella että kela maksaa remontin.

Re: Peritty asunto, remontti ja myynti

Kirjoittaja Vieras » 09 Loka 2019, 00:24

Kela ei maksa kenenkään remontteja eikä huomioi sitä toimeentulotuessa eikä maksa siihen avustuksia. Jos et asu ko. asunnossa, se on realisoitava toimeentulotukea haettaessa. Pistä mörskä myyntiin vaan sellaisenaan koska tuskin kuitenkaan olisit valmis pulittamaan Kelalle osaa arvonnoususta.

Peritty asunto, remontti ja myynti

Kirjoittaja ht33 » 08 Loka 2019, 17:34

Perinnöksi saatu kauempana sijaitseva asunto, joka vaatii pintaremontin, jonka kulu on kuitenkin ainakin muutamia tuhansia. Tämä pitäisi tehdä ennen myyntiä, koska remontilla on suuri merkitys myyntihintaan, useampia kymmeniä tuhansia mm. asunnon sijainnin takia. Tarkoituksena on myynti, ei vuokrausta eikä asu itse. Ongelmana on mm. pidempi matka ja sen kulut sekä varsinkin ettei ole tiedossa rahoitusta remonttia varten. Kun on jäämässä tt tuelle tulee asunto myydä, jotta tt tukea voi saada. Voiko kela tässä tilanteessa edellyttää, että asunto myydään nykyisessä kunnossa ? vaikka remontilla on huomattava vaikutus myyntihintaan. Myynnin jälkeen on toki eri tilanne eikä enää tt tukea, kaikkeen menee aina aikansa, remonttiin ja myös myyntiin. Jos vastaus on "tapauskohtaisesti" ei siitä ole hyötyä, mitkä tekijät silloin vaikuttavat asiaan ja mikä on ratkaisu ?

Ylös