Silmälasit ja - sairaudet

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Silmälasit ja - sairaudet

Re: Silmälasit ja - sairaudet

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Loka 2019, 13:44

Hei köyhäjakipiä!

Silmälääkärissä käynnin kustannuksiin (silmälääkärin näöntutkimus ja kohtuulliset toimistomaksut) voidaan myöntää toimeentulotukea, jos optikon lausunnon perusteella silmälääkärikäynti on välttämätön silmälasien määräämiseksi. Jos kyseessä on silmäsairauden hoito, asiakas ohjataan yleensä julkiseen terveydenhuoltoon. Julkisen terveydenhuollon menot ovat perustoimeentulotuessa hyväksyttäviä menoja.

Kun haet Kelasta maksusitoumusta silmälaseihin, voit kirjata hakemukseen toiveen missä optikkoliikkeessä haluaisit asioida, kerro myös perustelut. Kela on tehnyt kunnittain sopimukset eri optikkoliikkeiden kanssa, joten käsittelyn yhteydessä tutkitaan, että onko maksusitoumus mahdollinen toivomaasi optikko liikkeeseen.

Kerroit, että olet jo käynyt silmälääkärin luona, mikäli olet jo sieltä saanut silmälasireseptin, ota resepti mukaan optikkoliikkeessä asioidessasi. Toimita reseptistä myös kopio silmälasien maksusitoumushakemukseen liittyen.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela toimeentulotuki

Silmälasit ja - sairaudet

Kirjoittaja köyhäjakipiä » 13 Loka 2019, 00:10

Diabeteslääkärin lähetti silmälääkärin konsultaatioon ja silmälääkäri totesi alkavan kaihin.
Kelan ohjeistuksen mukaan näkökyvyn/silmälasien tarpeen määrittelee optikko. Optikko ei kuitenkaan voi "määrätä" laseja, jos asiakkaalla on jokin silmäsairaus tai silmä(t) on operoitu.
Miten toimia?

Jk. Noin kaksi vuotta sitten sain maksusitoumuksella optikon määräämät silmälasit, joilla en näe lähelle enkä kauas. Valitettuani asiasta optikko totesi tämän johtuvan diabeteksestä, muttei kirjoittanut Kelalle lausuntoa asiasta. Tämä tuli esille em. konsultaatiokäynnillä ja silmälääkäri osasi nimetä liikkeen ja jopa toimipisteen, missä olin asioinut. Onko mahdollista valita itse optikkoliike?

Ylös