Silmälasit

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Silmälasit

Re: Silmälasit

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 16 Huhti 2021, 14:41

Hei H4nn3_!

Sinun kannattaa hakea maksusitoumusta lapsen silmälaseihin perustoimeentulotuki hakemuksella. Kirjoita maksusitoumuksen tarpeesta hakemuksen Lisätietoja-kohtaan. Jos maksusitoumus myönnetään, niin se sisältää yleensä myös optikon tekemän näöntarkistuksen. Kirjaa hakemukseen, että milloin mahdolliset edelliset lasit on hankittu ja perustelu sille, miksi uudet lasit tarvitaan.

Kuten vieras kertoikin, niin jos ostat silmälasit ilman maksusitoumusta, niin silmälasien kustannuksista voidaan huomioida enintään se summa, jonka lasit olisivat maksusitoumuksella tulleet maksamaan Kelan kilpailuttamassa optikkoliikkeessä.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela toimeentulotuki

Re: Silmälasit

Kirjoittaja Vieras » 16 Huhti 2021, 12:19

Voit ostaa optikkoliikkeestä maksusitoumukseen merkittyä hintaa kalliimmatkin silmälasit, mutta Kela korvaa vain sitoumuksen mukaisen hinnan. Maksat siis ylittävän osan itse.

Jos ostat silmälasit ilman maksusitoumusta, silmälasien kustannuksista voidaan huomioida enintään se summa, jonka lasit olisivat maksusitoumuksella tulleet maksamaan Kelan kilpailuttamassa optikkoliikkeessä.

Silmälasit

Kirjoittaja H4nn3_ » 16 Huhti 2021, 11:35

Hei! Voiko perustoimeentulotukea saada myös lapsen näöntarkastukseen ja silmälaseihin? Haen jälkikäteen tai toimitan laskut kelaan jos mahdollista?

Ylös