Kesäopinnot

Valvoja: Kela | opintotuki

Kirjoittaja ooopiskelijaaa 11 Helmi 2019, 17:31
Opiskelen ammattikorkeakoulussa ja kesällä en aio mennä töihin, vaan opiskella. Ymmärtääkseni opintopisteitä tulee kertyä 5 kuukaudessa. Milloin voin hakea kesäopintotukea ja lainaa, ja mistä? Vaikuttaako kesän tuet jotenkin koko vuoden tukiin?
Kirjoittaja Kela | opintotuki 12 Helmi 2019, 16:06
Hei ooopiskelijaaa!

Olet ymmärtänyt oikein, että opintopisteitä tulee olla vähintään 5 jokaista nostettua tukikuukautta kohden (myös kesäajalta). Vähimmäissuoritusvaatimus koko lukuvuodelta on 20 opintopistettä.

Voit hakea tukea opintotuen muutosilmoituksella jo nyt, mikäli kesäopinnot ovat sinulla tiedossa. Opintotuessa ei ole takautuvaa hakuaikaa, se voidaan myöntää sen kuukauden alusta kun hakemuksen jättää.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Kela | opintotuki 18 Helmi 2019, 11:18
Hei

Lukio-opintoihin ei vielä kesä- ja heinäkuussa 2019 voi saada opintotukea. Mutta jos opiskelija suorittaa kesäkuukausien aikana ammatilliseen perustutkintoon kuuluvia opintoja, hän voi hakea ja saada kesäopintotukea.

Jos opintotuki on nyt maksussa lukio-opintoihin, ammatillisen koulutuksen kesätukea on haettava opintotukihakemuksella. Jos opintotuki on jo myönnetty ammatillisiin opintoihin, kesätuen voi hakea opintotuen muutosilmoituksella.

Tämän vuoden elokuun opintotuki vaatii hiukan erityishuomiota. Elokuu on yleensä automaattisesti maksussa elokuulle, jos opintotuki on myönnetty ammatillisiin opintoihin. Jos opintotuki on myönnetty lukio-opintoihin, elokuu ei ole aiemmin ollut opintotukikuukausi. Mutta sääntö muuttuu 1.8.2019 alkaen, kun elokuusta tulee tavanomainen normaali opintotukikuukausi myös lukiokoulutuksessa. Kela tarkistaa lukiokoulutuksiin myönnetyt opintotuet automaattisesti kesäkuun lopussa.

Varmista oma tilanteesi esimerkiksi heinäkuun loppupuolella. Katso se Kelan asiointipalvelusta tai soita Opiskelijat-puhelinpalveluumme.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Vastaa