Gradu ja opintojen etenemisen seuranta

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
opiskelija83-

Gradu ja opintojen etenemisen seuranta

Lukematon viesti Kirjoittaja opiskelija83- » 14 Helmi 2020, 11:10

Teen tällä hetkellä gradua, jonka tekemisen aloitin syyskuussa 2019. Elämäntilanteeni vuoksi gradun tekeminen on hidasta, mutta toivon saavani sen valmiiksi viimeistään toukokuussa. Muita opintoja en tällä hetkellä enää suorita. Haluaisinkin varmistaa mihin mennessä gradu on opintojen etenemisen seurannan takia viimeistään saatava sekä valmiiksi että tarkistettua (opintosuoritukset kirjattua), jotten joudu maksamaan opintotukea takaisin. Kesällä graduja ei luultavasti tarkisteta, joten jos palautan gradun toukokuussa / kesällä, ja se tarkistetaan alkusyksystä ja kirjataan vasta silloin opintosuorituksiin, niin lasketaanko se vielä opinnoiksi lukuvuodelle 2019-2020?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31836
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Gradu ja opintojen etenemisen seuranta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Helmi 2020, 15:11

Hei opiskelija83!

Ensinnäkin opinnot katsotaan edistyneen riittävästi, jos opiskelija valmistuu ennen edistymisen seurannan ajankohtaa. Edistymisen seuranta tehdään vuosittain lokakuussa.

Jos valmistumisesta ei ole vielä kyse, niin opintojen edistymisen seurannassa tarkastellaan seurantalukuvuoden loppuun eli 31.7. mennessä tekemiäsi suorituksia. Jos esimerkiksi kesä-heinäkuussa suorittamiasi opintoja on rekisteröity syyslukukaudelle, ne voidaan huomioida, kun selvität niiden suoritusajankohdan.

Jos sinulla on vielä kesken opintokokonaisuus, joka ei näy opinto-suoritusrekisterissä, kannattaa selvityspyyntöön liittää mukaan opettajan arvio tai osasuoritustodistus siitä, kuinka monta opintopistettä kesken olevasta opintokokonaisuudesta olet suorittanut 31.7. mennessä. Tulet siis syksyllä saamaan edistymisen seurannasta selvityspyynnön, jos opintosi eivät ole edistyneet riittävästi.

Lisää korkeakouluopintojen edistymisestä voit lukea osoitteessa:
www.kela.fi/opintojen-edistyminen-korkeakouluopinnot

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi