Opintotuki kesällä

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
kysyja0000

Opintotuki kesällä

Lukematon viesti Kirjoittaja kysyja0000 » 15 Kesä 2021, 11:25

Hei,

Olen opiskelemassa kesällä yhden 5op suuruisen kurssin ja kurssi kestää kesäkuusta elokuuhun. Voinko hakea koko kesän (kesä-heinä-elo) opintotukea vaikka kurssi on 5op, olen kuitenkin suorittanut viimeisen lukuvuoden (1.8.2020-31.7.2021) aikana yli 60 op.

Kiitos jo etukäteen!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35627
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki kesällä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 16 Kesä 2021, 10:03

Hei kysyja0000!

Kesätukea saadakseen tulee opiskelijan opiskella kesän aikana. Voit siis hakea kesätukea ajalle, jolloin opiskelet.

Edistymisen seuranta koskee koko edeltävää lukuvuotta (1.8.–31.7.), eikä yksittäisten kuukausien opintoja valvota. Opintosi ovat edistyneet riittävästi, jos olet edeltävän lukuvuoden aikana suorittanut opintoja keskimäärin vähintään 5,0 opintopistettä tukikuukautta kohti. Seurannassa voidaan tarkastella tarvittaessa myös koko opiskeluajan keskimääräistä opintopistemäärää ja käytettyjä tukikuukausia, jos edeltävänä lukuvuonna opintopistemäärä ei ole ollut riittävä nostettuihin tukikuukausiin nähden. www.kela.fi/opintojen-edistyminen-korkeakouluopinnot.

Jokaisen lukuvuoden aikana tulee suorittaa vähintään 20 opintopistettä (vähimmäissuoritusvaatimus), vaikka opiskelija olisi nostanut lukuvuoden aikana opintotukea vain 1 kuukaudelta. Vähimmäissuoritusvaatimus ei kuitenkaan koske kevätlukukaudella (1.1. – 31.7.) alkavan koulutuksen ensimmäistä lukuvuotta eikä myöskään sitä lukuvuotta, jonka aikana opiskelija on suorittanut korkeakoulututkinnon.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi