Opintolainavähennys tai -hyvitys?

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Opintovelkainen

Opintolainavähennys tai -hyvitys?

Lukematon viesti Kirjoittaja Opintovelkainen » 24 Heinä 2021, 23:16

Hei,

olen vasta valmistunut korkeakoulusta, ja nostin kymmeniä tuhansia euroja opintolainaa. Olenko oikeutettu opintolainahyvitykseen tai -vähennykseen?

Aloitin ensimmäiset korkeakouluopintoni 2012, joita jatkoin 2 vuotta. Tämän jälkeen pääsin haluamaani kohteeseen 2014, jolloin aloitin opintoni. Valmistuin ennen 31.7.2021 (tarkalleen ottaen 6/2021). Valmistuin siis määräajassa (+ 1 vuosi), mutta opiskelupaikka ei ollut ensimmäinen aloittamani tutkinto. Tutkinto oli kuitenkin ensimmäinen, jonka suoritin loppuun. Aloitin kuitenkin vasta 1.8.2014 jälkeen.

Olenko oikeutettu opintolainahyvitykseen tai -vähennykseen, tai muuhun vastaavaan etuuteen?

Opintonsa päättynyt opintovelkainen

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36075
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainavähennys tai -hyvitys?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 26 Heinä 2021, 11:21

Hei Opintovelkainen!

Et ole oikeutettu opintolainahyvitykseen, koska se voidaan myöntää vain, kun ensimmäiset korkeakouluopinnot on aloitettu 1.8.2014 tai sen jälkeen.

Opintolainavähennyksessä tutkinnon suorittamisen määräaika alkaa sinulla siis 2012 ja olet suorittanut tutkinnon 6/2021. Suoritit tutkinnon siis 9 vuodessa (jos aloitit opinnot syksyllä 2012).

Se, voidaanko sinulle myöntää opintolainavähennys, riippuu tutkintosi laajuudesta sekä siitä, onko sinulla ollut opintojesi aikana määräaikaa pidentäviä olosuhteita.

Voit laskea oikeutesi opintolainavähennykseen verkkosivuillamme olevalla laskurilla https://asiointi.kela.fi/ovlaskenta_app ... n?&lang=fi

Lue lisää opintolainavähennyksestä https://www.kela.fi/opintolainavahennys

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi