Toisen tutkinnon tukikuukaudet

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Toinen tutkinto

Toisen tutkinnon tukikuukaudet

Lukematon viesti Kirjoittaja Toinen tutkinto » 25 Heinä 2021, 10:30

Hei,

olen aiemmin suorittanut maisteri-tutkinnon yliopistossa X. Nämä opinnot aloitin vuonna 2009 ja tukikuukausia käytin opintojen aikana 47. Nyt olen saanut opiskelupaikan ammattikorkeakouluun. Montako tukikuukautta minulla siis olisi jäljellä toiseen tutkintoon ja pystynkö näitä edes hyödytämään alempaan korkeakoulututkintoon? Tukikuukaudethan eivät joka tapauksessa riitä kattamaan lähellekään koko 3,5 vuoden opintoja, enkä ole oikeutettu aikuiskoulutustukeen, koska kahdeksan vuoden työkokemus ei aivan täyty. Onko mahdollista hakea muita tukia, kun opintolainaakin myönnetään vain niille (mahdollisesti) jäljellä oleville tukikuukausille?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36041
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Toisen tutkinnon tukikuukaudet

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 26 Heinä 2021, 11:30

Hei Toinen tutkinto!

Kaikkiin korkeakouluopintoihin voi saada yhteensä 54 tukikuukautta. Voit saada toiseen tutkintoosi siis 54 kk - aikaisemmin käytetyt 47 kk = 7 kk.

Opiskelijan voit olla oikeutettu yleiseen asumistukeen https://www.kela.fi/yleinen-asumistuki

Joissain tilanteissa opintojen ajalle voi saada työttömyysetuutta (lue lisää omaehtoisiin opintoihin myönnettävästä työttömyysetuudesta https://www.kela.fi/tyollistymista-edis ... imenpiteet ) tai kuntoutusetuuksia (lue lisää https://www.kela.fi/kuntoutus).

Jos muita tuloja tai varoja ei ole, viimesijaisena etuutena voidaan myöntää perustoimeentulotukea https://www.kela.fi/toimeentulotuki-opiskelijat

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi