Opintotuki maisteriin

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
vihe

Opintotuki maisteriin

Lukematon viesti Kirjoittaja vihe » 27 Heinä 2021, 01:19

Hei!

Aion tulevana lukuvuonna valmistua kandidaatiksi ja edistää jo maisterivaiheen opintojani. Pyrkimyksenäni on valmistua kandidaatiksi toukokuussa, voisinko siis tulevan kesän kuukausina jo nostaa maisterin tukia, jos aion kesällä edistää maisterin tutkintoa sekä olen sitä edeltävänä lukuvuonna jo suorittanut maisteriin kuuluvia kursseja?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36075
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki maisteriin

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 27 Heinä 2021, 15:13

Hei vihe!

Kun Kela on saanut tiedon alemman korkeakoulututkinnon suorittamisesta, saat päätöksen opintotuesta ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamiseen edellyttäen, että yliopistolta saadun tiedon mukaan jatkat opintojasi. Opintotuki myönnetään maisteriopintoja varten kanditutkinnon suorittamiskuukautta seuraavan kuukauden alusta lukien. Jos seuraava kuukausi ei ole opintotukeen oikeuttava kuukausi, opintotuki myönnetään ensimmäisestä opintotukeen oikeuttavasta kuukaudesta lukien. Jos siis valmistut kandidaatiksi toukokuussa, hae kesälle opintotuki opintotuen muutosilmoituksella.

Ystävällisin terveisin
Päivikki | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi