Kelan opintotuki ja aikuiskoulutustuki

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Opsku

Kelan opintotuki ja aikuiskoulutustuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Opsku » 04 Elo 2021, 14:50

Hei, olen tällä hetkellä osa-aikaisella opintovapaalla. Saan siis aikuiskoulutustukea opintoihin ja teen työtä samalla osa-aikaisesti. Vuorotyön luonteen vuoksi tulot kuitenkin vaihtelevat kuukausittain niin paljon, että välillä en nosta niiltä kuukausilta aikuiskoulutustukea joina olen tienannut enemmän, jotta tukikuukausia ei menisi hukkaan ja ne riittäisivät pidemmälle opiskeluajalle. Voinko nostaa Kelan opintotukea ihan normaalisti niinä kuukausina kun en nosta aikuiskoulutustukea? Varmaan olennaisinta on se että saman kuukauden aikana ei saa kahta eri etuutta vai olenko ymmärtänyt oikein?

Vaikuttaako kahden eri tuen nostaminen vuoden aikana jotenkin tulorajaan vai määräytyykö se vain Kelan nostettujen opintotukikuukausien perusteella?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36094
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kelan opintotuki ja aikuiskoulutustuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 05 Elo 2021, 15:00

Hei Opsku!

Jos sinulle on myönnetty 1.8.2020 jälkeen aikuiskoulutustuki uusiin opintoihin, voit jättää tekemättä joltakin aikuiskoulutustuen ajalta aikuiskoulutustuen maksuhakemuksen tai joissain tilanteissa aikuiskoulutustuki voidaan hylätä maksupäätöksellä, koska tulot eivät ole pienentyneet riittävästi. Jos et saa aikuiskoulutustukea joltakin aikuiskoulutustuen oikeusajalta, tälle ajalle voidaan myöntää opintoraha.

Opintotuen tuloraja menee nostettujen opintotukikuukausien mukaan.

Ystävällisin terveisin
Hanna-Kaisa | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi