Toinen kandidaatin tutkinto ja opintotuki

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Joona12345

Toinen kandidaatin tutkinto ja opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Joona12345 » 21 Loka 2021, 08:02

Suoritan tällä hetkellä toista kandin tutkintoani. Ensimmäinen kandini jäi kesken ja kerkesin käyttää siihen suurimman osan opintotuki- ja opintolainakuukausistani. Uuteen kandin tutkintooni olen tähän mennessä taas käyttänyt loput noin kymmenen kandin tukikuukautta. Elin siinä uskossa, että käytettyäni kandin tutkinnon opintotukikuukaudet loppuun en saa tukia ennen kuin vasta maisterivaiheessa. Nyt kuitenkin sain lokakuulta opintotuet sekä -lainan, vaikka syyskuussa olisi pitänyt tulla viimeiset tuet ennen maisteria. Onko siis mahdollista saada maisterivaiheen opintotukia ”ennakkoon” vai onko tapahtunut mahdollisesti joku virhe tukien myöntämisessä?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36466
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Toinen kandidaatin tutkinto ja opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 22 Loka 2021, 10:12

Hei Joona12345!

Tässä tilanteessa voit olla yhteydessä puhelinpalveluumme tai laittaa viestin OmaKelaan kirjautuneena, jotta asia voidaan selvittää tarkemmin.

Jos suoritat sekä alempaa että ylempää korkeakoulututkintoa, saat opintotuen ensin alemman korkeakoulututkinnon suorittamiseen. Voit saada opintotuen ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamiseen vasta sen jälkeen, kun olet suorittanut alemman korkeakoulututkinnon.

Ystävällisin terveisin
Sinikka | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi