Opintolainahyvitys ennen ylempää tutkintoa

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
kandiKesken72

Opintolainahyvitys ennen ylempää tutkintoa

Lukematon viesti Kirjoittaja kandiKesken72 » 27 Loka 2021, 16:51

Hei,

Minulle on myönnetty opinto-oikeus sekä alempaan, että ylempään korkeakoulututkintoon. Aion suorittaa molemmat, mutta alemman tutkintoni suoritus on viivästynyt. Aloitin opintoni syksyllä 2017. Ymmärsin, että opintolainahyvitystä voi kuitenkin hakea alemmasta tutkinnosta erikseen jo ennen ylemmän tutkinnon suorittamista. Tästä kysymys:

Onko tällöin lainahyvityksen myöntämiseksi tutkinnon määräaika se sama aika, joka myönnetään opintoihin, joihin kuuluu pelkkä alempi tutkinto eli aloitushetki + 3,5 lukuvuotta? Olettaen pidennysten puuttumisen (jolloin määräaika olisi ollut jo 31.12.2020).

Kiitos etukäteen.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36466
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainahyvitys ennen ylempää tutkintoa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 28 Loka 2021, 10:31

Hei kandiKesken72!

Olet ymmärtänyt asian aivan oikein.

Halutessasi voit hakea opintolainahyvitystä jo alemman tutkinnon perusteella. Näin kannattaa toimia, jos keskeytät opinnot alemman tutkinnon suorittamisen jälkeen tai et saa ylempää tutkintoa valmiiksi määräajassa.

Kun alemman korkeakoulututkinnon laajuus on 180 opintopistettä, määräaika sen suorittamiseen on 3,5 lukuvuotta. Jos opinnot ovat hidastuneet hyväksyttävän syyn vuoksi, määräaikaa voidaan pidentää. Löydät pidennykseen oikeuttavat syyt sivulta www.kela.fi/opintolainahyvitys.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi