avoliitto ja yleinen asumistuki

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Sanddu
Viestit:1
Liittynyt: 10 Heinä 2017, 07:10

avoliitto ja yleinen asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Sanddu » 10 Heinä 2017, 07:21

Hei

Muutamme 1.9.2017 tyttöystävän kanssa yhteen. Molemmat opiskelevat AMK ja olemme kesän ajan töissä. Kesän tulot ovat n. 1800e/henkilö, mutta syyskuun alusta alkaen palkkatulot tippuvat nollaan. Miten meidän tulisi hakea yleistä asumistukea?

Miten ns keikkatyö vaikuttaa yleiseen asumistukeen, jos molemmat tekevät satunnaisesti opintojen ohella töitä (50e-500e/kk) tuleeko tällöin joka kuukausi aina hakea yleisen asumistuen tarkistusta?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:29138
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: avoliitto ja yleinen asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 10 Heinä 2017, 14:40

Hei!

Jos arvioitte, että tulette opintojen ohessa tekemään satunnaisia töitä, ilmoittakaa tästä hakemuksessa. Teidän tulee itse arvioida keskimääräinen kuukausitulo. Kun päätös tehdään tällaisella keskiarvotulolla, tulot arvioidaan aina 12 kuukaudelle eteenpäin. Näin ollen hakemukseen tulee kirjata myös arvio kesätyötulosta. Liitteeksi edeltävien työtulojen palkkatodistuksia ja tulevan syksyn työsopimus, jos sellainen on jo olemassa.

Kun mahdollinen opintojen ohessa tehtävä työ on jo arvioitu alkuperäisessä ratkaisussa, ei tarvitse joka kuukausi ilmoitella pienistä tulojen muutoksista.

Ystävällisin terveisin Reeta | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi