Vähimmäissuoritusvaatimus opintopisteissä

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Liisamaija
Viestit:2
Liittynyt: 10 Touko 2017, 19:16

Vähimmäissuoritusvaatimus opintopisteissä

Lukematon viesti Kirjoittaja Liisamaija » 07 Elo 2017, 12:28

Aloitan amk-opinnot tulevana syksynä. Olen alle vuoden ikäisen lapsen äiti, ja tarkoituksenani olisi suorittaa opintoja ensimmäisen lukuvuoden aikana kevennetysti, jotta päiväkotiarki ei olisi heti alkuun liian rankkaa. Onko minun mahdollista suorittaa ensimmäisen lukukauden opinnot hajautetusti koko ensimmäisen lukuvuoden aikana? Käytännössä siis niin, että suorittaisin sekä syksyllä että ensi keväänä 15op eli koko lukuvuoden aikana 30op ja olisin kuitenkin oikeutettu opintotukeen?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28587
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Vähimmäissuoritusvaatimus opintopisteissä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 07 Elo 2017, 13:04

Hei!

Jos aloitat uudet opinnot, joihin et ole saanut opintotukea, edistymisen seurannassa tilannettasi ei vielä ensimmäisenä vuonna tutkita, mutta pääsääntöisesti Kelan opintotuen saamisen edellytyksenä on päätoiminen opiskelu ja opintojen riittävä edistyminen. Opintojen riittävästä edistymisestä voit lukea lisää täältä: http://www.kela.fi/opintojen-edistymine ... uluopinnot

Ystävällisin terveisin Tuula | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi