Opintolainahyvitys

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
opintolaina123
Viestit:2
Liittynyt: 07 Elo 2017, 15:25

Opintolainahyvitys

Lukematon viesti Kirjoittaja opintolaina123 » 07 Elo 2017, 15:29

Hei!

Vastaanotin ammattikorkeakoulusta opiskelupaikan keväällä 2015 ja lykkäsin sitä vuodella heti armeijan vuoksi. Lykkäsin myös seuraavan lukuvuoden ja nyt sain opiskelupaikan lähempää kotipaikkakuntaani ja aloitan siellä opintoni nyt syksyllä 2017. En siis koskaan mennyt aiempaan kouluun. Olenko siis oikeutettu saamaan opintolainahyvitystä nyt aloittamaani tutkintoon? Aiemmissa viestiketjuissa puhuttiin opintolainahyvityksen koskevan ensimmäistä suoritettua opiskelupaikkaa, joten oletan sen koskevan tätä sillä en aiemmin mennyt kouluun.

Kiitos.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28551
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainahyvitys

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 08 Elo 2017, 14:46

Hei opintolaina123!

Opintolainahyvityksen voi tosiaan saada ensimmäisestä suoritetusta korkeakoulututkinnosta. Tutkinto on suoritettava määräajassa. Määräajan laskeminen alkaa sen lukukauden alusta, kun olet ottanut vastaan ensimmäisen opiskelupaikkasi missä tahansa korkeakoulussa. Opiskeluaikaan kuuluvat myös ne lukukaudet, jolloin olet ilmoittautunut poissa olevaksi.

Jos et suorita tutkintoa määräajassa, voidaan opintolainahyvitys myöntää, jos opinnot ovat hidastuneet hyväksyttävän syyn johdosta. Hyväksyttäväksi syyksi katsotaan mm. armeijan suorittaminen. Jos opiskeluaikasi on ollut liian pitkä, saat Kelalta hylkäävän päätösehdotuksen opintolainahyvityksestä. Jos sinulla on hyväksyttävä syy opintojen hidastumiselle, pyydä Kelaa käsittelemään asia uudelleen. Päätösehdotuksessa kerrotaan, mihin mennessä sinun pitää pyytää uudelleenkäsittelyä.

Tutkinnon suorittamisesta määräajassa löytyy hyviä esimerkkejä sivuiltamme:
http://www.kela.fi/opintolainahyvitys

Elokuisin terveisin
Hanne│Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi