Opintotuki ulkomailla asuessa

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Elinakovalainen

Opintotuki ulkomailla asuessa

Lukematon viesti Kirjoittaja Elinakovalainen » 08 Elo 2017, 16:24

Voiko suomalaisen yliopiston opintoihin saada opintotukea ulkomailla asuessa? Olen muuttamassa ranskaan ja mikäli saan opiskelupaikan suomesta haluaisin opiskella etänä kursseja ranskassa asuessani. Järjestely ei kestäisi koko opintojen ajan vaan aluksi yhden lukuvuoden riippuen siitä paljon opintoja saa tehdä etänä. Vaihtoa ei luultavasti aivan opintojen alkuun voi järjestää, mutta vaihtoa voisin harkita myöhemmin koska siihenhän myönnetään opintotuki.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28613
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki ulkomailla asuessa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 09 Elo 2017, 15:18

Hei!

Opintorahan voit saada opintoihisi, vaikka asuisit ulkomailla. Toki edellytyksenä on, että opiskelu on päätoimista ja opintopisteitä kertyy tarpeeksi. Opintolainan valtiontakauksen voit myös saada, mutta siihen ei tule ulkomaan korotusta, muuta kuin vaihto-opiskelun ajalle.

Opintotuen asumislisää ei tässä tilanteessa voi saada ulkomaille, koska asuminen ulkomailla ei liity opintoihin. Vaihto-opiskelun aikana voisit saada myös asumislisän.

Yleistä asumistukea ei myöskään ole mahdollista saada ulkomailla asumisen ajalta.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi