Keväällä alkava verkko-opinnot ja tulorajat

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
SannaKaisa

Keväällä alkava verkko-opinnot ja tulorajat

Lukematon viesti Kirjoittaja SannaKaisa » 09 Elo 2017, 14:10

Hei!

Olen hakemassa syksyn haussa keväällä alkavaan AMK koulutukseen joka tapahtuu verkko-opintoina. Lähitunteja on alkuun, mutta muuten koulutus käydään netissä. Olenko siis kokoaikainen opiskelija vaikka kävisinkin osa-aikaisesti töissä? Vai meneekö tämä jotenkin opintopisteiden mukaan? ja miten tämä vaikuttaa tukiin?

Ja jos aloitan opinnot Keväällä 2018 niin vaikuttaako 2017 vuoden tulot jollain tavalla opintotukeen tai asumislisään? Millä laskurilla saan tietää paljonko saan ensi keväänä tienata per kuukausi että saan nostettua opintotukea normaalisti? Entä onko erillinen laskuri asumislisälle?

Kiitos paljon vastauksista!
Sanna-Kaisa

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28613
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Keväällä alkava verkko-opinnot ja tulorajat

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 10 Elo 2017, 10:18

Hei Sanna-Kaisa!

Korkeakoulututkinnot ovat pääosin kaikki päätoimisto opiskelua. Muutoin päätoimisuutena voidaan pitää, jos opintosuorituksia on vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohden. Sillä ei ole väliä, suoritatko osan opiskelusta verkko-opiskeluna. Tarkempi opintotukioikeus tietysti tutkitaan kun jätät hakemuksen.

Opiskelijoilla, jotka nostavat opintotukea, seurataan tulorajaa kalenterivuoden ajalta. Eli vuoden 2017 puolella maksetut tulot eivät ole tuloa vuonna 2018 tulorajoissa. Täältä voit tarkistaa tarkemmin tulorajoista:
http://www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot

Kelan sivuilta löytyy laskuri, jolla voit arvioida tulorajaasi. Laskurit löydät täältä:
http://www.kela.fi/laskurit
Laskuri löytyy linkistä "Opiskelijan omat tulot" Sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Opiskelijat siirtyvät yleisen asumistuen piiriin 1.8.2017 alkaen. Yleisessä asumistuessa tulot huomioidaan eri tavalla kuin opintotuessa. Asumistuessa tulot arvioidaan vuodeksi eteenpäin, ja ne vaikuttavat suoraan tuen määrään. Voit yleisen asumistuen laskurilla arvioida tulojesi vaikutuksia asumistukeen.

Aurinkoisin terveisin
Joona | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi