Opintolaina ilman tuke

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Rlh
Viestit:2
Liittynyt: 04 Huhti 2017, 15:18

Opintolaina ilman tuke

Lukematon viesti Kirjoittaja Rlh » 02 Syys 2017, 02:09

Hei,

Itselläni on tilanne, että tukikuukausia on jäljellä enää 9. (Olen suorittanut aiemman tutkinnon) ja opintoja kuitenkin vielä kolme vuotta. Haluaisin lähteä vaihtoon viimeisenä opiskeluvuotena joten päätin säästää tuet siihen. Tarvitsisin kuitenkin lainan, jotta pärjäisin tulevat kaksi vuotta.

Nyt mietinkin voinko tehdä niin, että perun tukien perumisen ja nostan syyskuuntuen ja samalla koko syyslukukauden lainan. Kun laina on tilillä perun loppusyksyn tuet ja maksan syyskuun tuen takaisin? Onnistuuko? Ja vaikuttaako tämä jotenkin parin vuoden päähän kun lähtisin vaihtoon? Olenko silloin oikeutettu kuitenkin tukiin sekä lainaan?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:29138
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolaina ilman tuke

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 04 Syys 2017, 15:58

Hei! Jos perut opintotukesi etukäteen, et voi nostaa lainaeriä, joiden nostopäivä on tuen lakkauttamisen jälkeen. Jo nostamaan ehtimäsi lainat voit kuitenkin pitää.

Jos sinulla on vaihtoon lähtiessäsi käytössä kertomasi 9 opintotukikuukautta, kuuluu opintolainan osuus myös silloin tähän mukaan.

Ystävällisin terveisin
Eeva-Maria│Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi