Opintotukikuukaudet

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
avutonopiskelija123

Opintotukikuukaudet

Lukematon viesti Kirjoittaja avutonopiskelija123 » 03 Syys 2017, 11:59

1.kysymys: Minulle on maksettu tammi-touko (5kk) lukioaikana opintorahaa. Olen ollut kesän töissä ja tukikuukausilaskurin mukaan saisin koko vuonna 4kk opintorahaa. Joudunko maksamaan yhden kuukauden takaisin?


2.kysymys: Nyt aloitan yliopistossa opinnot, vaikuttaako lukioaikaiset opintotuet siihen etten loppuvuodesta saa enää opintorahaa?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:29138
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotukikuukaudet

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 04 Syys 2017, 16:22

Hei! Jos tarkoitat tulojesi vaikutusta, tutustu http://www.kela.fi/omat-tulot-aloittanu ... almistunut sivuun, kuinka tulosi kesäajalta otetaan huomioon, kun valmistuit keväällä ja aloitat uudet opinnot syksyllä.

Kun aloitat ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen uudet opinnot saman kalenterivuoden aikana ja saat opintotukea molempiin opintoihin, opintojen väliin jäävä aika ei kuulu tulovalvonnassa opiskeluaikaan. Jos esimerkiksi valmistut 31.5. ja aloitat uudet opinnot 1.9., kesä–elokuu ei ole opiskeluaikaa. Voi siis olla, että sinun ei tulojesi vuoksi tarvitse palauttaa opintotukea.

Lukioaikaiset opintotukesi eivät myöskään vaikuta siihen, kuinka monta tukikuukautta voit nostaa tukea korkeakouluopintoihisi.

Ystävällisin terveisin
Eeva-Maria│Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi