Opintotuen vähimmäisvaatimus

Valvoja: Kela | opintotuki

Kirjoittaja hpniemi 09 Tammi 2019, 19:05
Hei. Minua askarruttaa seuraava asia: Olen vaihto-opiskelun vuoksi saamassa tältä lukuvuodelta alle 20 opintopistettä. Muuten opintoni ovat edenneet reilusti yli vähimmäisvaatimuksien ja opintopisteitä on tullut hyvin ylikin. Menetänkö silti tukeni kokonaan, vain sen takia, että vaihdossa suorittamani kurssit ovat olleet liian vaikeita, enkä ole saanut tarpeeksi opintopisteitä opiskeluista huolimatta? Vai lasketaanko tämä hyväksyttäväksi syyksi opintojen tilapäiselle hidastumiselle? Kiitos.
Kirjoittaja Kela | opintotuki 11 Tammi 2019, 10:15
Hei hpniemi!

Edistymisen seurannassa tutkitaan opiskelijan koko edeltävän lukuvuoden suorituksia. Yksittäisiä kuukausia ei siis seurata.

Mikäli seuraavassa edistymisen seurannassa eli lokakuussa huomataan, että opintosi eivät ole edistyneet riittävästi ajalla 1.8.2018-31.7.2019, saat asiasta selvityspyynnön.

Jos saat selvityspyynnön, vastaa siihen ja kerro syyt, joiden vuoksi opintosi eivät ole edistyneet riittävästi. Selvityksellä tarkistetaan, ovatko kertomasi syyt hyväksyttäviä. Hyväksyttäviä syitä ovat esimerkiksi sairastuminen tai muu vaikea elämäntilanne.

Lisää aiheesta voit lukea osoitteessa:
www.kela.fi/opintojen-edistyminen-korkeakouluopinnot

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Vastaa