Tukea takautuvasti?

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Onervaopiskelija
Viestit:2
Liittynyt: 11 Tammi 2019, 12:53

Tukea takautuvasti?

Lukematon viesti Kirjoittaja Onervaopiskelija » 11 Tammi 2019, 13:19

Hei, voinko saada aikuiskoulututukeen liittyvän opintolainan valtiontakauksen takautuvasti. Olen aloittanut opintoni elokuussa 2017 ja olen saanut aikuiskoulututukea. Ko. tuki loppuu maaliskuussa 2019. Nyt haen opintotukea, jotta voin suorittaa opintoni loppuun. Voinko hakea takautuvasti lainaa ja saada sille valtiontakauksen?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32778
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Tukea takautuvasti?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Tammi 2019, 10:59

Hei

Aikuiskoulutustukea saavalle voidaan myöntää opintolainan valtiontakaus 1 kuukauden takautuvalla hakuajalla. Jos hakemuksesi on perillä Kelassa tammikuussa, lainatakaus voidaan myöntää joulukuun alusta alkaen. Aikuiskoulutustukeen liittyvä lainatakausta voi hakea Kelan asiointipalvelussa tai lomakkeella OT 12.

Kun aikuiskoulutustuen saaminen loppuu, voit hakea ja saada opintorahaa ja opintolainan valtiontakausta. Tässä opintotuessa ei ole takautuvaa hakuaikaa. Opintotuki voidaan siis myöntää aikaisintaan hakemuksen saapumiskuukauden alusta alkaen.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi