Opintotuki ylempään korkeakoulututkintoon ja opintolaina

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
opiskelija451346754

Opintotuki ylempään korkeakoulututkintoon ja opintolaina

Lukematon viesti Kirjoittaja opiskelija451346754 » 11 Tammi 2019, 15:29

Hei,

Opintotukeni alempaan korkeakoulututkintoon loppuu ensi kuussa. Olen TkK-tutkinnon suorittanut ja lähetin tutkinnon hyväksymislomakkeen käsiteltäväksi ja virallisen merkinnän tutkinnon suorittamisesta saan vasta 27.2.2019. Tarkoittaako tämä että saan seuraavan opintotuen maaliskuusta hakemuksen jättäessäni (helmikuu jää väliin) vai voiko tässä tehdä jotain? Koskeeko tämä myös valtiontakausta?

Myöskin, pääsin oppilaitokselle kirjoille 1.8.2014 ja opinnot aloitin 1.8.2015 (armeija välissä) millaiset takarajat opintolainahyvitykselle tapauksessani mahtaa olla?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32778
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki ylempään korkeakoulututkintoon ja opintolaina

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Tammi 2019, 11:14

Hei

Voimme opintotukilain mukaan myöntää opintotuen ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamiseen aikaisintaan alemman korkeakoulututkinnon suorittamiskuukautta seuraavan kuukauden alusta alkaen. Koska laissa ei ole poikkeuksia, emme voi sellaisia tehdä, joten vain kanditutkinnon virallisella suorittamispäivällä (tutkintotodistuksen mukaisella) on merkitystä. Sitä en pysty sanomaan, pystyisitkö kiirehtimään korkeakouluasi asiassa.

Jos sinulla (tai mahdollisella puolisollasi) ei ole tuloja, voit hakea ja saada Kelasta toimeentulotukea.

Opintolainahyvityksessä huomioitava opiskeluaika on alkanut kulua opiskelupaikan vastaanotosta eli sinun tapauksessasi 1.8.2014 alkaen. Voi siis olla, että armeija-aika pidentää opiskeluaikaasi sen verran, että saat Kelasta hylkäävän hyvityspäätöksen, kun olet suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon. Se on kuitenkin vasta päätösehdotus, koska armeija ja eräät muut olosuhteet voidaan huomioida, kun opiskelija ne meille selvittää.

Jos olet ollut suorittamassa armeijaa vähintään 30 päivän ajan sekä syksyllä 2014 että keväällä 2015, hyvitykseen oikeuttavaa opiskeluaikaa voidaan pidentää 1,0 lukuvuodella.

Jos suorittamasi tutkinto on laajuudeltaan 300 opintopistettä, sinun on siis suoritettava se 6+1 lukuvuodessa (31.7.2021 mennessä, jos laskin oikein). Tarkista esimerkiksi nettisivujemme opintolainahyvityslaskurilla.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi