Opintotukikuukaudet päättyvät

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
tuish

Opintotukikuukaudet päättyvät

Lukematon viesti Kirjoittaja tuish » 13 Tammi 2019, 19:26

Hei,

opiskelen toista AMK-tutkintoani ja opintotukikuukaudet päättyvät kevään jälkeen. Lasketaanko tulorajani kuitenkin koko vuoden mukaan, koska opinnot jatkuvat myös ensi syksynä. Eli tuloraja sen mukaan, että nostaa 4 kuukautta opintotukea, vai lasketaanko tulot kuten valmistuessa, eli vain tukiajalta?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32791
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotukikuukaudet päättyvät

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Tammi 2019, 11:34

Hei

Korkeakouluopintojen opintotukikuukausien loppuun käyttäminen rinnastetaan opintotuen vuositulovalvonnassa valmistumiseen. Voit siis viimeisen opintotukikuukautesi jälkeen saada tuloja miten tahansa paljon, eikä opintotuen takaisinperintää tule niiden vuoksi.

Varaudu kuitenkin siihen, että saat Kelasta tulovalvonnan takaisinperinnän päätösehdotuksen. Jos niin käy, sinun on tehtävä uudelleenkäsittelypyyntö, jossa selvität tulosi, jotka olet saanut viimeisen opintotukikuukauden jälkeen. Voi tosin olla, että pystymme käyttämään tulorekisteriä asian selvittämiseen, mutta sitä en uskalla vielä luvata (tulorekisteri on otettu käyttöön tämän vuoden alusta alkaen).

Voit myös varmentaa tilannettasi tulovalvonnan nettilaskurillamme:
https://www.kela.fi/asioi-verkossa_omat ... 18-ja-2019

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
tuish

Re: Opintotukikuukaudet päättyvät

Lukematon viesti Kirjoittaja tuish » 14 Tammi 2019, 17:25

Sen verran vielä varmistan, että jos vuoden tulot eivät ylitä sallittua rajaa, tehdäänkö tarkistusta silti? Lähinnä siis siksi, että pystyn opintojen ohessa käytännössä tekemään töitä n. 800€/kk edestä, eli vuositasolla tulot eivät ylity millään, koska olen täysipäiväinen opiskelija myös ensi syksynä, vaikka tuet loppuvatkin.
Nostan siis 2019 tukea 4 kuukaudelta, jolloin vuosituloraja olisi n.18 000€. Jos teen kesällä 4kk töitä, josta saan 2000€/kk ja koulun ohella 8kk 800€/kk, ei vuosituloraja vielä ylity. Eihän tässä tapauksessa tehdä tarkistusta? Lähinnä siis mietin miten tarkkaan tämän kevään tulot pitää laskea, eli riittääkö jos tulot pysyvät vuositulorajan alapuolella?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32791
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotukikuukaudet päättyvät

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 15 Tammi 2019, 14:55

Hei tuish!

Mikäli tulosi eivät ylitä vuositulorajaa, ei tulovalvontaa tehdä eikä takaisinperinnän päätösehdotusta lähetetä.

Ystävällisesti
Marika | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi