opintotuen maksaminen

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Vieras

opintotuen maksaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Tammi 2019, 15:50

Hei! Olen aloittanut viime vuonna ammattikorkeakoulu opinnot, jotka ei edenneet oman sekä sukulaisen sairastumisen vuoksi. Olen nyt aloittanut saman tutkinnon uudestaan mutta eri paikkakunnalla. Onko mahdollista etten saa opintotukea, koska opintoni eivät edenneet viime vuonna ollenkaan, mutta sain opintotukea viideltä kuukaudelta. Onko mahdollista tehdä niin että opintotukeni maksettaisiin teille takaisin näiltä viimevuoden kuukausilta, jolloin sain turhaan opintotukea? Sairastumisista ei ole todistuksia, joita voisin lähettää teille liitteenä, eikä enään varmaan ole sellaista mahdollista saada.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32791
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: opintotuen maksaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 15 Tammi 2019, 14:51

Hei!

Opintotukihakemustasi ei hylätä sen vuoksi, että et ole viime vuonna edistynyt opinnoissa riittävästä, jos opinnot ovat alkaneet syksyllä. Hakemus voidaan hylätä opintojen riittämättömän edistymisen perusteella vasta, kun opiskelija on nostanut opintotukea kyseisiin opintoihin vähintään yhden lukuvuoden loppuun saakka. Jos olet aloittanut opinnot viime keväänä, on mahdollista että hakemus voidaan hylätä riittämättömän edistymisen vuoksi.

Kela tekee opintojen edistymisen seurannan joka vuosi lokakuussa. Seuranta koskee edeltävää lukuvuotta (1.8.–31.7.) ja sitä aikaa, jonka olet opiskellut korkeakoulussa. Jos opintosi eivät ole edistyneet riittävästi, Kela lähettää sinulle selvityspyynnön. Selvitä vastauksessasi syyt, joiden vuoksi opintosi eivät ole edistyneet. Voit saada edelleen opintotukea, jos opintosi ovat hidastuneet tilapäisesti ja hyväksyttävästä syystä.Hyväksyttäviä syitä opintojen hidastumiselle voivat olla esimerkiksi oma tai lähiomaisen sairaus, muu vaikea elämäntilanne tai erityisen laajan opintokokonaisuuden (esim. opinnäytetyön) tekeminen. Jos mahdollista, liitä selvitykseesi viranomaistodistus, esimerkiksi lääkärintodistus, opintojesi edistymiseen vaikuttaneesta syystä.

Jos haluat pienentää edistymisen seurannassa huomioon otettavien tukikuukausien määrää, voit palauttaa maksettuja tukikuukausia. Syyslukukauden tuki on palautettava seuraavan vuoden toukokuun loppuun mennessä ja kevätlukukauden tuki on palautettava saman vuoden elokuun loppuun mennessä. Palautuksen voi tehdä asiointipalvelun kautta verkossa.

www.kela.fi/opintojen-edistyminen-korkeakouluopinnot

Ystävällisesti
Marika | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi