Kysymys opintolainasta ja hyvityksestä

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Sleepy
Viestit:1
Liittynyt: 15 Tammi 2019, 05:51

Kysymys opintolainasta ja hyvityksestä

Lukematon viesti Kirjoittaja Sleepy » 15 Tammi 2019, 05:59

Aloitin korkeakouluopintoni 2011 Vaasassa liiketalouden linjalla. Nostin opintotukea kaksi vuotta, jonka jälkeen keskeytin opinnot.
2017 vuoden syksyllä aloitin lakiopinnot helsingissä, johon saan myös opintotukea (ensimmäisen kahden vuoden ajan). Jos nyt otan opintolainan, voinko saada opintolainanhyvitystä tai vähennystä opintojen päätyttyä?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32791
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kysymys opintolainasta ja hyvityksestä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 16 Tammi 2019, 08:43

Hei Sleepy!

Kerroit, että olet aloittanut ensimmäiset korkeakoulututkinnot vuonna 2011. Siinä tilanteessa etuus olisi opintolainavähennys.
www.kela.fi/opintolainavahennys

Se, onko oikeutettu opintolainavähennykseen vai opintolainahyvitykseen riippuu siis siitä, milloin ensimmäinen tutkinto on aloitettu.

Opintojen aloittaminen lasketaan myös tästä samasta ajankohdasta alkaen, vaikka opinnot on keskeytetty ja uudet opinnot aloitettu myöhemmin.

Tutkinto on suoritettava määräajassa ja määräaika määräytyy sen tutkinnon mukaan, mitä tällä hetkellä suoritat. Jos esimerkiksi nyt opintojesi laajuus olisi 300 opintopistettä, niin määräaika olisi 7 lukuvuotta.
Koska opiskeluaika aloitetaan laskemaan ensimmäisen korkeakoulututkinnon aloittamisesta, tulisi sinun siis olla valmistunut nykyisistä opinnoistasi syksyllä 2018 ollaksesi oikeutettu opintolainavähennykseen.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi