Kesäopinnot

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Kaisaainoo

Kesäopinnot

Lukematon viesti Kirjoittaja Kaisaainoo » 18 Maalis 2019, 10:03

Hei!
Haluaisin ottaa kesän ajaksi opintoja niin, että yhteensä kahdelta kuulta opintopisteitä tulee 6. Voinko siis saada esimerkiksi vain kesäkuulle opintotukea? Olenko ymmärtänyt oikein että vuodessa voi saada tukea vain yhdeksältä kuukaudelta? Eli mikäli saan esimerkiksi kesäkuussa tukea jää opintotuki saamatta esimerkiksi lokakuulta, kun lukuvuosi kestää syyskuusta toukokuun loppuun?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32003
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kesäopinnot

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 18 Maalis 2019, 14:34

Hei,

Jos opiskelet suomalaisessa korkeakoulussa, voit hakea ja saada kesäopintotuen kesä-, heinä- ja/tai elokuulle hakemalla kesätuen opintotuen muutosilmoituksella (jatko- tai lisätuki). Korkeakouluopinnoissa lukuvuoden tukiaikaa ei ole rajattu yhdeksään, joten voit nostaa opintotukea vaikka 12 kuukaudelta lukuvuodessa.

Hakemuksessa ei tarvitse selvittää kesäopintosuunnitelmiaan. Emme myöskään erikseen tutki kesäajan suorituksia. Opintopisteet tutkitaan koko lukuvuotta (1.8. - 31.7.) koskien vuosittain lokakuussa.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että opintotukikuukausia on käytettävissä rajoitettu määrä. Opintotukikuukausia ei siis kannata kuluttaa silloin, kun opinnot eivät aidosti edisty.

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Opiskelijainen

Re: Kesäopinnot

Lukematon viesti Kirjoittaja Opiskelijainen » 01 Kesä 2020, 20:17

Hei!

Eli, kun hakee opintotukea kesälle, korkeakouluopiskelijan ei tarvitse toimittaa todistusta erikseen, jossa näkyvät kurssit, jotka aikoo suorittaa kesällä?

Vaan hakemuksen voi tehdä ilman liitteitä?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32003
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kesäopinnot

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 02 Kesä 2020, 10:41

Hei Opiskelijainen!

Korkeakouluopiskelijalle kesäopintotuki myönnetään hakemuksen mukaisesti. Opiskelijan ei tarvitse toimittaa hakemukseen todistuksia kesäopinnoista, vaan opintotuki myönnetään sille ajalle, jolle opiskelija on sen hakenut.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi