Opintotuki kesällä aikuiskoulutustuen ollessa tauolla

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Mervik

Opintotuki kesällä aikuiskoulutustuen ollessa tauolla

Lukematon viesti Kirjoittaja Mervik » 06 Touko 2019, 10:15

Hei, olen opintovapaalla, opiskelen päätoimisesti (suoritan yamk-tutkintoa) ja saan aikuiskoulutustukea opintoihini. Kesäkuukausina suoritan yhden opintokokonaisuuden 5opintopistettä, mutta aikuiskoulutustuki on tauolla kesä-heinä-elokuun, joten voinko hakea opintotukea yhdeltä kesäkuukaudelta (esim. Elokuulta)? En saa kesällä muita tuloja heinäkuun lomapalkkaa ja kodinhoidontukea lukuunottamatta. Näihin opintoihin en ole käyttänyt vielä yhtään opintotukikuukautta ja edelliset korkeakouluopinnot kestivät 3,5 vuotta (valmistuin 2007) jolloin nostin opintotukea opintojeni ajan.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28529
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki kesällä aikuiskoulutustuen ollessa tauolla

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 06 Touko 2019, 10:26

Hei

Korkeakoulututkintoa suorittava voi hakea ja saada opintotukea (opintorahaa ja lainatakauksen), jos esimerkiksi muu etuus ei estä sen myöntämistä. Jos et saa estävää etuutta samalta kuukaudelta, voit saada opintotukea. Sinun ei tarvitse opintotukihakemuksessasi selvittää, mitä aiot opintotukiaikana suorittaa.

Huomioi kuitenkin opintotuen vuositulovalvonta. Jos saat opintorahaa kalenterivuoden ajalta, valvomme sinun vuositulosi opintotuen tulovalvonnassa. Katso siis opintotuen vuositulorajat nettisivuiltamme. Tuloina huomioimme kaikki saman vuoden aikana saamasi veronalaiset tulot (ilman opintorahaa). Myös aikuiskoulutustuet ovat huomioitavia vuosituloja.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi