Opintolaina

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Marika2
Viestit:1
Liittynyt: 20 Touko 2019, 21:57

Opintolaina

Lukematon viesti Kirjoittaja Marika2 » 20 Touko 2019, 22:03

Hei

Luin että opintolainaa saa 800 e kk ulkomaille. Lähden ulkomaille yliopistoon 12 kk ksi. Tarvitsen lukukausimaksua varten 9 500 e ja päälle vielä asumiseen ja opintomateriaaliin rahaa. Joten opintolaina ei riitä, koska lukukausi maksu on niin korkea. Voinko saada enemmän lainaa kuin tuo 800 e kuussa koska minulla on perusteet että se ei riitä? Kuinka haen lainaa? Voinko saada opiskelijan asumistukea koulun asuntolassa asuessani ulkomailla?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32371
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolaina

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 21 Touko 2019, 14:48

Hei Marika2!

Lainatakaus on 800 e/kk kaikilla ulkomailla opiskelevilla, tämän suuremmalle summalle Kela ei anna lainantakausta. Voit toki tiedustella pankista, mitä muita lainavaihtoehtoja heillä olisi tarjota lisäksi.

Opintolainan valtiontakausta haetaan opintotukihakemuksella, jonka voit lähettää Kelan asiointipalvelun kautta. Jos sinulla on asumiskustannuksia ulkomailla ollessasi/ maksat vuokraa, voit hakea myös asumislisää samalla hakemuksella. Jos asuntolassa asuminen on sinulle maksutonta, asumislisää ei myönnetä.

Ystävällisesti
Maarit | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi