Kesän tukiasiat

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
amkopiskelijja

Kesän tukiasiat

Lukematon viesti Kirjoittaja amkopiskelijja » 23 Touko 2019, 15:08

Hei,

Suoritin nyt viime lukuvuoden aikana 53 op, ja nyt kesälle olisi joko 10 tai 15 opintopistettä suoritettavana. Kesäksi on myös tiedossa keikkatöitä. Voinko siis saada opintotukea joltain kesäkuukaudelta?

Entäs pystyykö kesältä nostamaan opintolainaa ja jos voi, niin vaikuttaako se syksyn opintolainan nostamiseen?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28567
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kesän tukiasiat

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 24 Touko 2019, 13:09

Hei amkopiskelijja!

Voit kyllä nostaa kesäopintotukea, mikäli suoritat kesäopintoja. Korkeakoululaiselle kesäopintotuki myönnetään opiskelijan hakemalle ajalle, eikä erillistä suunnitelmaa opinnoista tarvitse liitteeksi toimittaa.

Huomioithan kuitenkin sen, että myös kesäkuukaudet huomioidaan opintotuen tulorajoissa sekä ne kuluttavat käytettävissä olevia opintotuen tukikuukausia. Vuosituloraja muodostuu sinulle sen mukaan, monta tukikuukautta kalenterivuoden aikana nostat (www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot).

Mikäli nostat kesäopintotukea, voit saada myös lainatakauksen kyseiselle ajalle. Kesäajan opintolainan nostolla ei ole vaikutusta syksyn opintolainaan. Opintolainan voi saada ajalta, jolla opiskelijalla on tukikuukausia käytettävänä.

Lisää kesäopintotuesta voit lukea osoitteessa:
www.kela.fi/opintotuki-opintotukiaika

Ystävällisesti
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi