UKK: Yleiset kysymykset

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35017
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

UKK: Yleiset kysymykset

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 04 Heinä 2019, 15:33

Miksi opintotukea ei ole maksettu tänään tililleni?
Voit tarkistaa Kelan asiointipalvelusta opintotuen maksutiedot ja uusimman päätöksen. Tarkista, että olet yhä oikeutettu opintotukeen ja se, mikä on opintotuen seuraava maksupäivä. Jos et löydä selitystä sille, miksi opintotukea ei ole maksettu, kysy asiaa Kelan asiakaspalvelusta.

Pitääkö opintotukea hakea uudelleen syksyllä?

Voit tarkistaa Kelan asiointipalvelusta opintotuen tiedot ja seuraavan maksupäivän.
Jos olet hakenut opintotuen koko opiskeluajalle, sinun ei tarvitse hakea tukea uudelleen. Jos sinulle on myönnetty myös opintolainan valtiontakaus, olet heinäkuussa saanut uuden opintotukipäätöksen seuraavan lukuvuoden lainatakauksesta.
Jos olet hakenut opintotukea vain yhdelle lukuvuodelle tai muulle määräajalle, sinun on haettava jatko- ja lisätukea opintotuen muutosilmoituksella verkossa tai opintotuen lomakkeella OT 15. Hae nyt opintotuki koko opiskeluajalle.

Onko opintolainaa myönnetty?
Saamassasi opintotukipäätöksessä kerrotaan, onko Kela myöntänyt sinulle opintolainan valtiontakauksen. Helpoiten tarkistat lainatietosi Kelan asiointipalvelusta: valitse Opintotuki ja sen jälkeen Opintolaina. Jos lainatakaus on myönnetty, sovi pankkisi kanssa opintolainan nostamisesta.
Jos lainatakausta ei ole myönnetty, hae sitä opintotuen muutosilmoituksella verkossa tai opintotuen lomakkeella OT 15.

Miksi opintolainaa ei ole maksettu tilille?
Kela myöntää opintolainan valtiontakauksen, mutta pankki myöntää ja maksaa itse opintolainan.
Tarkista opintotukipäätöksestä tai Kelan asiointipalvelusta, onko sinulle myönnetty opintolainan valtiontakaus ja onko opintolainoillasi nostoaikaa jäljellä.
• Jos on, sovi pankkisi kanssa opintolainan nostamisesta.
• Jos ei ole, hae opintolainan valtiontakausta opintotuen muutosilmoituksella verkossa tai opintotuen lomakkeella OT 15.
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi