Maisteri ulkomailla

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
MEJanina

Maisteri ulkomailla

Lukematon viesti Kirjoittaja MEJanina » 22 Heinä 2019, 12:46

Hei!

Suoritin kandini Suomessa yliopistossa, mutta minut on nyt hyväksytty ulkomaille suorittamaan maisterivaiheen opiskeluni enkä aio enää jatkaa opintojani Suomessa. Pitääkö minun virallisesti perua opinto-oikeuteni yliopistossa Suomessa, jotta voin saada tukea ulkomaille? Kiitos jo etukäteen!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:29775
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Maisteri ulkomailla

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 22 Heinä 2019, 13:11

Hei,

Sinun ei tarvitse perua opinto-oikeuttasi suomalaisessa yliopistossa. Opiskelijalla voi olla samaan aikaan opinto-oikeus useassa eri korkeakoulussa.

Hae opintotukea ulkomailla suoritettaviin opintoihin esimerkiksi Kelan asiointipalvelussa.

Joissain tilanteissa suomalaiseen korkeakouluun myönnetty opintotuki kannattaa perua ensin. Jos esimerkiksi opinnot ulkomaisessa korkeakoulussa alkavat myöhemmin kuin suomalaisissa korkeakouluissa, esimerkiksi lokakuun alussa, voit perua suomalaiseen yliopistoon myönnetyn opintotuen, jotta syyskuun tukea ei makseta sinulle aiheetta. Jos olet läsnäoleva myös suomalaisessa yliopistossa, tuen perumiseen ei tokikaan ole tarvetta.

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi