Tukikuukaudet toiseen tutkintoon

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
AIKN

Tukikuukaudet toiseen tutkintoon

Lukematon viesti Kirjoittaja AIKN » 21 Syys 2019, 10:54

Hei!
Haluaisin kysyä opintotukikuukausien määrästä erityisesti valmistumisen jälkeen, kun suoritan kahta korkeakoulututkintoa samanaikaisesti.

Olen aloittanut alemmat + ylemmät korkeakouluopinnot yliopistossa vuonna 2015. Nyt olen suorittamassa tästä tutkinnosta ylempiä opintoja, ja käytin alempaan tutkintoon 20 tukikuukautta. Aloitin lisäksi tänä syksynä alemmat + ylemmät korkeakouluopinnot samanaikaisesti myös toisella yliopiston alalla, ja nyt teen siis tällä hetkellä kahta tutkintoa samanaikaisesti. Nostan opintotukea aiemmin aloitetusta tutkinnosta.

Onko siis niin, että valmistuessani aiemmin aloitetusta tutkinnostani, pääsen 54 tukikuukauden piiriin? Jos tämän jälkeen haen opintotukea tänä syksynä aloitettuihin opintoihin, saanko siis käyttööni aiemmasta tutkinnosta ylijääneet opintotukikuukaudet?

Esim. Olen käyttänyt vuonna 2015 aloitetussa tutkinnossani 20 tukikuukautta alempaan tutkintoon ja jos käyttäisin esimerkiksi kaikki varatut 23 tukikuukautta nyt ylempään tutkintoon seuraavien vuosien aikana, niin maisteriksi valmistumisen jälkeen saisin vielä toiseen tutkintoon käyttööni 11 tukikuukautta? (54-20-23= 11). Voiko nämä käyttää sekä alemmassa että ylemmässä vaiheessa? Olenko ymmärtänyt tämän oikein, meneekö tämä näin?

Ystävällisin terveisin,
Tulevaisuuden toimeentuloa pohtiva opiskelija

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31411
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Tukikuukaudet toiseen tutkintoon

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 23 Syys 2019, 08:08

Hei

Vaikuttaisi siltä, että olet ymmärtänyt asian aivan oikein.

Kun korkeakoulututkinnon suorittanut aloittaa uudet korkeakouluopinnot, jotka uudet opinnot on aloitettu 1.8.2017 jälkeen, hän on 54 opintotukikuukauden kokonaistukiajan piirissä. Siitä vähennetään aiemmin käytetyt korkeakoulutukikuukaudet ja erotuksen verran voi käyttää uusiin korkeakouluopintoihin. Ne voi käyttää uusien opintojen alempaan tai ylempään - ihan kuinka vain. Suoritettavan tutkinnon tutkintokohtaista enimmäistukiaikaa ei kuitenkaan saa ylittää, mutta sillä ei ole merkitystä, jos jäljellä olevien tukikuukausien määrä on arvioimaasi suuruusluokkaa.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi