Mitä opintotuen jälkeen

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Bitumi

Mitä opintotuen jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Bitumi » 07 Loka 2019, 17:20

Kun opintotukikuukaudet loppuvat, en siis pysty enää nostamaan opintolainaa? Miten siis tulen toimeen jos minulla on sitten vielä n. vuoden verran opintoja jäljellä, jotta saisin kirjoitettua kandini ja kerättyä puuttuvat kurssit? Olenko oikeutettu tässä tapauksessa toimeentulotukeen tai johonkin muuhun tukeen?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31993
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Mitä opintotuen jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 08 Loka 2019, 14:14

Hei Bitumi!

Opintolainaa ei ole mahdollista enää nostaa, jos opintotuen tukikuukaudet ovat loppuneet. Opintolainan valtiontakauksen voi siis saada vain ajalle, jolloin on oikeus opintorahaan eli tukikuukausia on käytettävänä.

Opiskelijan on kertomassasi tilanteessa mahdollista hakea perustoimeentulotukea, jos tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin. Tästä lisää voit lukea osoitteessa:
www.kela.fi/toimeentulotuki-opiskelijat

Yleistä asumistukea sinun on edelleen mahdollista saada asumiseen, koska siihen ei vaikuta opintotuen tukikuukausien loppuminen.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi