Selvityspyyntö opintojen edistymisestä

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Keskis

Selvityspyyntö opintojen edistymisestä

Lukematon viesti Kirjoittaja Keskis » 07 Loka 2019, 19:17

Hei,

sain selvityspyynnön, sillä en suorittanut viime lukuvuonna viittä opintopistettä tukikuukautta kohden. Tämä johtuu opintosuorituksesta, joka merkattiin vahingossa vuodelle 2015 vuoden 2018 sijaan (olen nyt ottanut opettajaan yhteyttä asiasta). Samassa kirjeessä sanotaan, etten ole myöskään suorittanut koko opintojeni aikana 5 opintopistettä tukikuukautta kohden. Sain selvityspyynnön myös viime vuonna ja annoin riittämättömälle edistymiselle selityksen, joka hyväksyttiin (sama tutkinto kyseessä). Koska selvitys hyväksyttiin, niin olin siinä luulossa syksyllä 2018, että kunhan suoritan lukuvuonna 2018-2019 käytettyjä tukikuukausia kohden vähintään 5 opintopistettä, niin se riittää riittävään edistymiseen. Ymmärsinkö asiat väärin ja olisiko minun sittenkin pitänyt suorittaa viime lukuvuonna ylimääräisiä opintoja, jotta koko opiskeluajalla käytettyjä tukikuukausia kohden tulisi 5 opintopistettä?

Minulla on lisäksi opintoja, jotka suoritin, ennen kuin otin kandidaatintutkinnon ulos, mutta joita en siis sisällyttänyt kandidaatintutkintooni, vaan siirsin ne maisteriin vapaasti valittaviin opintoihin. Eikö näitä opintoja oteta ollenkaan huomioon opintojen edistymisen seurannassa?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31411
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Selvityspyyntö opintojen edistymisestä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 08 Loka 2019, 14:40

Hei Keskis!

Hyvä, kun olet jo ottanut asiasta yhteyttä oppilaitokseen, niin he voivat korjata suoritukset oikealla lukuvuodelle.
Sinun kannattaa vastata selvityspyyntöön ja selvittää myös siinä oikea suoritusajankohta.

Jotta opinnot ovat edistyneet riittävästi, tulee opintosuorituksia olla seurantalukuvuoden aikana vähintään 20 opintopistettä (vähimmäissuoritusvaatimus) ja tukikuukautta kohti keskimäärin vähintään 5 opintopistettä tai tukikuukautta kohti keskimäärin vähintään 5 opintopistettä koko opiskeluajalta seurantalukuvuoden päättymiseen asti.

Koska opinnot on suoritettu ennen kuin valmistuit kandiksi, niin niitä suorituksia ei enää oteta huomioon maisteritutkinnon suorituksiin.

Neuvoisin vastaamaan edistymisen seurannan selvityspyyntöön ja selvittämään siinä tilanteesi. Selvityksellä tutkitaan tarkemmin oikeutesi opintotuen jatkoon.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Keskis

Re: Selvityspyyntö opintojen edistymisestä

Lukematon viesti Kirjoittaja Keskis » 08 Loka 2019, 15:27

Hei taas,

kiitoksia nopeasta vastauksesta!

Haluaisin vielä varmistaa, että tarkoittiko tai-sana vastauksessasi siis sitä, että opintotuen jatkumiseen riittää yleensä se, että pelkästään seurantalukuvuonna on 5 op suorituksia per tukikuukausi? Toisin sanoen olisinko saanut selvityspyyntöä, jos tuo puuttuva, ehdon 5 op/tukikuukausi/seurantalukuvuosi täyttävä opintosuoritus olisi merkitty oikealle lukuvuodelle?

Onpa ikävää, että tuollainen muutos tuli kesken kaiken. Jos olisin tiennyt siitä ennen vuotta 2018, niin olisin ottanut kandidaatintutkinnon ulos aikaisemmin.

Avatar
Vieras

Re: Selvityspyyntö opintojen edistymisestä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 08 Loka 2019, 17:22

Aina tulee olla siis vähintään se 20op/lukuvuosi, mutta sen lisäksi 5op/tukikuukausi. Eli jos olisit saanut opintopisteitä esimerkiksi 45op ja olisit käyttänyt 9 tukikuukautta, et olisi selvityspyyntöä saanut. Jos siis pisteitä tulee riittävästi lukuvuoden aikana niin silloin niillä edellisillä pisteillä ei ole väliä, mutta jos pisteitä liian vähän siltä ajalta miltä edistymistä seurattu niin seurataan myös koko opiskeluaikaa.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31411
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Selvityspyyntö opintojen edistymisestä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 09 Loka 2019, 14:49

Hei Keskis!

Vieras vastasikin sinulle jo hyvin, eli et olisi saanut lisäselvityspyyntöä, jos sinulle olisi viime lukuvuonna kertynyt vähintään 5 opintopistettä/ tukikuukausi. Vähimmäissuoritusvaatimus on aina 20 opintopistettä/ lukuvuosi ja lisäksi pitää siis olla 5 opintopistettä/ tukikuukausi.

Ystävällisesti
Maarit | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi