Opintotuen peruminen ja opintolaina

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
opintolaina-asiaa
Viestit:1
Liittynyt: 07 Loka 2019, 19:22

Opintotuen peruminen ja opintolaina

Lukematon viesti Kirjoittaja opintolaina-asiaa » 07 Loka 2019, 19:28

Moikka!

Huomasin, että tuloni tulevat olemaan tältä vuodelta sen verran isommat, etten voikaan nostaa alunperin suunniteltua 9 tukikuukautta. Laskin, että tukikuukausia tälle vuodelle voin tulojeni mukaan ottaa 7. Näin ollen minun pitäisi perua marras- ja joulukuun tukikuukaudet. Olen nostanut syyslukukauden opintolainan elokuussa, mutta nyt pohdin voinko nostaa tammikuussa normaalisti kevätlukukauden opintolainan, jos palautan tämän vuoden marras- ja joulukuun tukikuukaudet?

"Jos perut opintotukea etukäteen, et voi nostaa perumiesi opintotukikuukausien opintolainoja tai lainaeriä, joiden nostopäivä on tuen perumisen tai lakkauttamisen jälkeen."
Tuo lause siis nyt jäi mietityttämään Kelan sivuilta.

Kiitos avusta jo etukäteen! :)

Avatar
Vieras

Re: Opintotuen peruminen ja opintolaina

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 07 Loka 2019, 19:55

Voit perua marras- ja joulukuun opintotuen ja nostaa sitten 1.1. alkaen ihan normaalisti kevätlukukauden lainaerät. Jos marras- ja joulukuun lainaerät on nostamatta vielä niin niitä et pysty nostamaan enää perumisen jälkeen, paitsi jos haet opintotuen uusiksi niille kuukausille.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31411
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuen peruminen ja opintolaina

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 08 Loka 2019, 15:00

Hei opintolaina-asiaa!

Vieras onkin sinulle jo vastannut aivan oikein.

Eli, jos perut loppuvuoden tukikuukaudet, niin sillä ei ole vaikutusta kevään opintolainan nostoon. Mikäli et ole vielä nostanut syksyn opintolainaa, niin silloin jos perut marras- ja joulukuun, niin et voi enää saada opintolainaa niiltä kuukausilta. Jos kuitenkin olet nostanut opintolainan, voit sen pitää eikä sitä tarvitse erikseen palauttaa.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi